Groenbranche Trends 2020

De Groenbranche Trends voor 2020 zijn bekend. Tuinbranche Nederland, iBulb en Bloemenbureau Holland werkten hiervoor samen met trendwatcher Aafje Nijman. Gezamenlijk stelden wij voor komend jaar drie stijltrends voor de sierteeltsector vast.

Met het bijbehorende persmateriaal (tekst en beeld) stimuleren we media om bloemen, planten en bloembollen binnen deze stijltrends bij consumenten onder de aandacht te brengen. Dit persmateriaal is vanaf nu beschikbaar voor redacties in binnen- en buitenland.

Drie trends voor media en achterban
Sinds de introductie van de Groenbranche Trends in 2015 bleken redacties meer en meer geïnteresseerd in de trends en ontwikkelingen binnen de groenbranche. Ook de stijltrends 2020 zijn hier een antwoord op. De drie trends worden ook gecommuniceerd naar leden, financiers en samenwerkende organisaties van de groenbranche-partijen. Zij kunnen deze gebruiken bij het maken van keuzes voor inkoop, productinnovatie en communicatie.

Tijdgeest als basis voor trends
In de huidige tijdgeest is de tijd aangebroken om toe te geven aan nieuwe ontwikkelingen. Het geeft soms spanning en onrust, maar vooral een positieve en energieke boost aan een nieuw jaar. Deze nieuwe onweerstaanbare tijdgeest heeft een direct effect op hoe we ons huis en onszelf aankleden. 

Deze tijdgeest is vertaald naar drie stijltrends, te weten:
•    Stijltrend Blended Cultures
•    Stijltrend Inner Retreat
•    Stijltrend Street Savage
 
Downloadable trendinformatie 2020
Zelf ook de nieuwste stijltrends gebruiken? Download hieronder de enkele trendbeelden en ons Engels/ Duitstalige trendboekje. Wil je graag de Nederlandse trendinformatie ontvangen neem dan contact op met Isabel Groot - I.Groot@bloemenbureauholland.nl. Dit boekje bevat alle informatie over de Groenbranche Trends 2020. Denk hierbij aan de tijdgeest waaruit de trends zijn ontstaan, gedetailleerde informatie over de drie stijltrends, beeldmateriaal en productingrediënten. 

trend bookletTrend boekje 2020 - ENG-DE

Inner Retreat Moodboard
Download image