Groenbranche Trends 2021

De Groenbranche Trends voor 2021 zijn bekend. Voor het zesde jaar op een rij presenteren we de belangrijkste stijltrends voor de sierteeltsector. Dat doen we samen met Tuinbranche Nederland, iBulb, INretail en Bureau Nijman + Van Haaster. 
De vier stijltrends voor 2021 stelden we al eerder dit jaar vast aan de hand van de tijdgeest, nog voor de coronacrisis. Toen deze zich vervolgens voltrok, scherpte trendwatcher Aafje Nijman de trends verder aan voor de wereld ‘tijdens/na corona’. Dit resulteert in de huidige vier Groenbranche Trends 2021.

Voor redacties en achterban
De trends zijn verwoord in aantrekkelijk persmateriaal, dat we aanbieden aan nationale en internationale media. Redacties kunnen hiermee bloemen en kamer- en tuinplanten binnen deze stijltrends bij consumenten onder de aandacht brengen. Daarnaast communiceren we de Groenbranche Trends 2021 ook naar onze stakeholders in de sierteeltsector om te gebruiken bij inkoop, productinnovatie en communicatie.

Tijdgeest als basis voor trends
Menselijkheid en respect voor de natuur zijn belangrijke pijlers binnen de huidige tijdgeest. De mens beschouwt zichzelf als het middelpunt en heeft behoefte aan hyperpersoonlijke merken. En aan producten met een goed verhaal op het gebied van duurzaamheid. Haaks op deze individuele tendens staat de wil om sociale en klimaatproblemen gezamenlijk aan te pakken. Door corona is er bovendien een digitale versnelling ontstaan en een focus op ons huis en directe omgeving. 

De vier stijltrends 2021
De tijdgeest hebben we vertaald naar vier praktisch toe te passen stijltrends:

•    Stijltrend Human Touch

•    Stijltrend Balanced Biotope  

•    Stijltrend Recentered Stage 

•    Stijltrend Crazy Illusions

Downloads Groenbranche Trends 2021
Onderstaande trendbeelden kun je gratis downloaden. Het Groenbranche Trendsboekje 2021 kunt u bij ons aanvragen om per post te ontvangen. Hierin staan de stijltrends beschreven en vind je moodboards, kleurkaarten, vormen, dessins en materialen overzichtelijk bij elkaar. Een beschikbare hand-out is aan te vragen via info@bloemenbureauholland.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie neem je contact op met Isabel Groot, Campagne Manager, via: I.Groot@bloemenbureauholland.nl.      

Trends 2021: Human Touch
Download image