Groenbranche trends 2023

Trends 2023We blijven vooruitkijken, naar ontwikkelingen, trends en de sierteeltsector. Aan de hand daarvan presenteren we hierbij de Groenbranche Trends voor 2023. Vier stijltrends die relevant zijn voor de sector en waarin bloemen, kamer- en buitenplanten centraal staan. Alle vier anders, maar met een vinger aan de pols van de tijdgeest. De Groenbranche Trends 2023 ontwikkelden we samen met Tuinbranche Nederland, iBulb, INretail en Bureau Nijman + Van Haaster.  

Trends gebaseerd op de tijdgeest  
Onze samenleving is uit balans. Er is minder vertrouwen in de politiek en we hebben kopzorgen. Over oorlog, de klimaattransitie, woningnood, de grondstoffencrisis, gezondheidszorg, de transitie in arbeid en in het onderwijs. Media en Big Tech hebben steeds meer invloed en macht. Ondertussen zorgen polarisatie en vervreemding ervoor dat mensen zich willen terugtrekken, in ‘echte’ en digitale miniwerelden. Hoe zorgt de politiek voor nieuw beleid in deze sterk verdeelde samenleving? En hoe weet je dat deze nieuwe plannen in goede aarde vallen? Daar draait de huidige tijdgeest om: Groenbranche trends 2023 - TIJDGEEST. We vertaalden deze naar vier stijltrends voor 2023. 

De vier stijltrends voor 2023 

Promotie van de trends 
De trends geven we vorm in aantrekkelijk en inspirerend persmateriaal, zowel in beeld als in tekst. Hiermee kunnen de media bloemen, kamer- en buitenplanten op een opvallende manier onder de aandacht brengen bij consumenten. Het persmateriaal is beschikbaar in vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans, dus voor redacties in binnen- en buitenland. We bieden het materiaal ook aan aan onze stakeholders in de sierteeltsector. Handig om te gebruiken in eigen communicatie of ter inspiratie voor inkoop, productinnovatie en communicatie. 

Downloads Groenbranche Trends 2023 
Onderstaande Groenbranche Trendsheets kun je gratis downloaden en gebruiken met de juiste credit vermeldingen Mooiwatbloemendoen.nl / Mooiwatplantendoen.nl. Je vindt er een beschrijving van de stijltrends en moodboards, kleurkaarten, vormen, dessins en materialen overzichtelijk bij elkaar.  

Meer informatie? 
Neem voor meer informatie contact op met Isabel Groot, campagne manager, via: igroot@bloemenbureauholland.nl.  

                  
Juni 2022