• LinkedIn
  • Twitter

Vintage Folklore

In de verharde samenleving voelen we het verlies van samenhang en harmonie. Verlies van respect voor relaties en verschillende meningen, maar ook van respect voor de omgeving en producten om ons heen. Dat willen we herstellen. Vintage Folklore staat dan ook voor aandacht voor diversiteit en voor de levensduur van een product. Niet weggooien, maar repareren en met liefde weer oplappen is het devies. 

Afbeelding
Groenbranche trends 2023 Vintage Folklore

Vintage Folklore in het interieur 
Deze trend leidt tot een interieur als een bonte verzameling vol liefde en respect voor het product. Er zijn invloeden uit de jaren ’70, uit boerse folklore, handwerk, fijne bloemetjesdessins, maar ook samengestelde producten, gebroken en kapotte vormen alsof ze aan elkaar gelijmd zijn. Dit resulteert in een persoonlijk interieur met een hartelijke, warme uitstraling die uitnodigt. Denk zachte meubels met ronde vormen, gekleurde wandbordjes en patchwork. Boeketten zijn kleurrijk en wild, met details van droogbloemen. Planten staan overal en worden gekoesterd, ook de buitenbeentjes.  

Vintage Folklore in de buitenruimte 
Ook buiten zien we een tuin die min of meer spontaan ontstaat door het gebruik van toevallig voorhanden zijnde elementen. Als een patchwork waarvan elk stukje afzonderlijk met liefde en aandacht is gecreëerd. Dit zorgt voor een creatieve tuin of balkon vol met mooie recyclevondsten, waarin iedereen welkom is en waar alles kan en mag. Je vindt er bontgekleurd tuinmeubilair, afscheidingen met een patroon en een gezellige verzameling plantenpotten. 

Productingrediënten van de trend 
Binnen Vintage Folklore komen veel materialen voor met een knipoog naar de jaren ’70. Jersey, bouclé, ribfluweel, textiel, haak- en breiwerk, fineer, tegels en keramiek zijn daar voorbeelden van. Ook de vormen zijn geïnspireerd op de seventies en op boerse folklore. Handwerk, recycling en upcycling bepalen ook de vormgeving. Voor dessins zien we dezelfde inspiratiebronnen, met door elkaar gebruikte dessins die een harmonieus geheel vormen. Patronen met kleine bloemetjes komen veel voor. 

Kleurenpalet Vintage Folklore  
De kleuren in deze trend zijn vrolijk en divers en lijken op het eerste gezicht niet bij elkaar te passen. Verwacht een bont palet met natuurlijke en felle tinten én pastellen naast donkere kleuren. Kortom, een kleurkaart vol potentiële kleurencombinaties.  

Afbeelding
Afbeelding
Kernwaarden van deze trend 
Kernwaarden van Vintage Folklore zijn: divers, met respect voor het product, vintage, aandacht voor de levensduur van het product, bonte verzameling, boerse folklore, zelf maken, creatief, jaren ‘70 invloeden en kleine bloemdessins (millefleur). 

Meer weten? 
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2023: Ode to Nature, Layered Spaces en Collecting Memories. Voor meer informatie neem je contact op met Isabel Groot, campagne manager, via: igroot@bloemenbureauholland.nl.