• LinkedIn
  • Twitter

Stijltrend Street Savage

Binnen deze stijltrend draait het om echtheid en rauwheid. Standaarden en glazen plafonds worden alsmaar gebroken. Door consumenten in het algemeen, maar voornamelijk door vrouwen. Deze empowerment-beweging zoekt vrijheid en imperfectie. De kracht voor verandering wordt gehaald uit onconventionele, stoere en gekleurde street- en urban invloeden. Die gedurfde stijl noemen we Street Savage. 

Street Savage in het interieur 

Afbeelding
In het interieur leidt de trend tot rebelsheid. Street Savage kenmerkt zich door grote stijlinvloeden uit de jaren ’70, graffiti, gevelbelettering en constructieve materialen. Waarbij echt en ‘kunst’ zich net zo gemakkelijk afwisselen als natuurlijk en geverfd groenmateriaal. Straatcultuur wordt benadrukt door leuzen of signaalstrepen die de aandacht trekken. Onorthodox is de stijltrend Street Savage en daarom helemaal passend in het hier en nu.

Street Savage buiten
In de tuin heeft deze stijltrend een net zo’n uitgesproken karakter. Door een gebrek aan regels zijn de mogelijkheden eindeloos. Gerecyclede materialen kunnen worden gecombineerd met allerlei verschillende materialen. Harde elementen afgewisseld met wegwijzers. Planten vind je op onverwachte plekken, naast de plantpot of in de dakgoot.

Productingrediënten Street Savage
Deze stijltrend ligt in het verlengde van de sportieve neontrend die we al enige tijd zien in het straatbeeld. Maar dan toegespitst in het interieur. Vormen zijn industrieel en imperfect en zouden zomaar eens gebruikt kunnen zijn voor een ander doeleinde. Dat geldt ook voor de materialen. Golfplaat, geperforeerd metaal en traanplaat zie je in deze stijltrend vaak terug. Kleuren zijn krachtig en mogen clashen of vragen om aandacht zoals signaalstreepgeel. Natuurlijk vind je hier de kleur van de straat, betongrijs, regelmatig terug. Dessins uiten zich als graffiti, pictogrammen en onregelmatige dessins als vlek- en druippatronen. 

Afbeelding

Street Savage toepassen met bloemen en planten
Met een paar simpele toevoegingen en aanpassingen, kun je deze stijltrend toepassen. Een plantpot beschildert met signaalstrepen in wit, zwart en geel gevuld met bloeiende, felle planten zoals zonnebloem past exact in deze trend. Een vaas van restrubber of oude blikken gespoten in graffiti-stijl is de perfecte plek voor een boeket met geverfd blad van monstera, grote veren en exotische bloeiers zoals anthurium. 

Bekijk ook de andere twee stijltrends van 2020: Inner retreat en Blended Cultures