• LinkedIn
  • Twitter

Stijltrend Blended Cultures

Binnen deze stijltrend draait het om inclusiviteit en diversiteit. Ondanks dat de wereld steeds meer aan onze voeten lig, lijkt onze visie steeds eenkenniger te worden. De behoefte aan een realistische kijk op de wereld, inclusief al haar aspecten, kleuren, geuren, meningen, invloeden, generaties en culturen groeit. Deze ratjetoe aan stijlmixen noemen we Blended Cultures. 

Blended Cultures in het interieu

Afbeelding
Blended cultures
In het interieur leidt de trend tot een mix van folklore invloeden en verschillende etnische achtergronden. Geweven plantpotten uit Afrika in combinatie met een keramieken vaas van de lokale pottenbakker. Ook met bloemen en planten wordt op los gecombineerd. Groene bloeiers en boeketten met niet voor de hand liggende bloemcombi’s. Het resultaat is een verzameling van producten met een ambachtelijk en industrieel karakter. Vrolijk, warm, kleurrijk, bont, eclectisch. 

Blended Cultures buiten
In de tuin heeft deze stijltrend een uitnodigend karakter. Rotan loungestoelen op kleurrijke kelims met een backdrop van exotische en inheemse bloemen en planten. De kleuren uit de natuur worden afgewisseld met felle accentkleuren. Er lijken geen grenzen te bestaan tussen de verschillende werelddelen waar de tuin haar inspiratie vandaan heeft gehaald. Het is een fusion tussen alle werelden die jou inspireren. 

Productingrediënten Blended Cultures
Er zijn weinig regels bij deze stijltrend. De vormen mogen organisch, maar evengoed industrieel vervaardigd zijn. In ieder geval zijn de vormen veelal uitgesproken decoratief. Het kleurenpalet is eveneens breed. Vergrijsde tinten worden gecombineerd met felle- en natuurkleuren. Opvallende terugkerende kleuren zijn dieporanje en roesttinten. Dessins spelen een grote rol, want dit soort patronen zijn een groot onderdeel van het productverhaal. Materialen mogen zowel getekend, geprint, gewoven of gevlochten zijn.

Afbeelding
 

Blended Cultures toepassen met bloemen en planten
Met een paar simpele toevoegingen en aanpassingen, kun je deze stijltrend toepassen. Een vaas van keramiek wordt omgetoverd tot een mens met oorbellen en kettingen als accessoires. De rotantuinset wordt omarmd met grove breisels en plantpotten kunnen worden aangekleed met een kleurrijke jas van vlechtwerk.

Bekijk ook de andere twee stijltrends van 2020: Inner retreat en Street Savage