• LinkedIn
  • Twitter

Stijltrend Inner Retreat

Binnen deze stijltrend draait het om hyperpersoonlijke producten en ontprikkeling. De prestatiemaatschappij heeft de lat hoog gelegd en zorgt ervoor dat we ons vaak overprikkelt voelen. Maar hoezeer we ons ook afzetten van de druk, we lijken er net zo hard verslaafd aan. Hoe herstellen we de balans? Dit vraagstuk ligt ten grondslag aan de stijltrend Inner Retreat.  

Inner Retreat in het interieur 

Afbeelding
In het interieur leidt de trend tot rust en sereniteit. Een omgeving waarin ontstressen en opladen centraal staan. Er is een focus op bloemen en planten met een natuurlijke geneeskracht. Ceremoniële uitingen claimen hun plek in de moderne tijd. Het monochrome palet in het interieur geeft ons het gevoel van geborgenheid en veiligheid. Het resulteert in een plek waarin we als het ware de drukte van buitenaf kunnen weren. 

Inner Retreat buiten
In de tuin heeft deze trend een beschermend karakter. Beplanting dient als buffer tussen de binnen- en buitenwereld. De vormgeving in de tuin is zacht en luchtig. Net als in het interieur is er ook in de tuin extra aandacht voor planten met een geneeskrachtige werking. Het gevoel van bescherming wordt extra benadrukt door zachte grassen, een levendige biodiversiteit en ronde vormen. 

Productingrediënten Inner Retreat
Alles wat we terugzien binnen deze stijltrend lijkt zacht en gedempt. We zien overwegend rustige, overzichtelijke, ronde en tere vormen in pastel- en natuurtinten met hier en daar een roze accent. Wit is een tint die veelal terugkomt in het kleurenpalet. Dessins zijn er alleen als ze geen prikkels veroorzaken. Het zijn natuurlijke structuren als wafel, honingraad en ruitjes die we binnen deze stijltrend passen. Materialen zijn natuurlijk en dienen het groter geheel. Semitransparante materialen zoals matglas, kunsthars en ademend textiel voegen rust en ruimte toe. 

AfbeeldingInner Retreat toepassen met bloemen en planten
Met een paar simpele toevoegingen en aanpassingen, kun je deze stijltrend toepassen. Een vaas van melkglas met een sereen en teer boeket van bijvoorbeeld orchidee en waxflower in een of twee tinten past volledig binnen het Inner Retreat-gevoel. Een mooie varen of Aloë Vera kun je verstoppen en daarmee beschermen in een “kooi” van kunststof of transparant textiel. 

Bekijk ook de andere twee stijltrends van 2020: Blended Cultures en Street Savage