Groenbranche Trends 2019

De Groenbranche Trends voor 2019 zijn bekend. Tuinbranche Nederland, iBulb en Bloemenbureau Holland werkten hiervoor samen met trendwatcher Aafje Nijman. Gezamenlijk stelden wij voor komend jaar drie stijltrends voor de sierteeltsector vast.

Met het bijbehorende persmateriaal (tekst en beeld) stimuleren we media om deze trends, en dus bloemen, planten en bloembollen, bij consumenten onder de aandacht te brengen. Dit persmateriaal is vanaf nu beschikbaar voor redacties in binnen- en buitenland.

Drie trends voor media en achterban
Redacties zijn geïnteresseerd in trends en ontwikkelingen in de groenbranche. De stijltrends 2019 zijn hier dan ook een antwoord op. De drie trends worden ook gecommuniceerd naar leden, financiers en samenwerkende organisaties van de groenbranche-partijen. Zij kunnen deze gebruiken bij het maken van keuzes voor inkoop, productinnovatie en communicatie.

Tijdgeest als basis voor trends
In de huidige tijdgeest is de tijd aangebroken om oude patronen te ontrafelen en op nieuwe plannen voort te borduren. Bestaande elementen in ons leven worden opnieuw gekeurd en op nieuwe wijze gebruikt. Een grote factor in deze tijdsgeest is de exponentieel groeiende rol die technologie in ons leven inneemt. De bijbehorende discussie over ethiek, maar ook de kilheid van een afstandelijke wereld heeft direct effect op hoe we ons huis en onszelf aankleden. 

Deze tijdgeest is vertaald naar drie stijltrends, te weten:

•    Stijltrend Harvesting Elements

•    Stijltrend New Frontiers

•    Stijltrend Soft Landing

Downloadable trendsheets 2019 
Zelf ook de Tuinbranche Trends 2019 gebruiken? Download dan hieronder de trendsheets 2019. Deze sheets bevatten alle informatie over de Groenbranche Trends 2019. Denk hierbij aan de tijdgeest waaruit de trends zijn ontstaan, gedetailleerde informatie over de drie stijltrends, beeldmateriaal en gebruikte kleuren en materialen. 

•    Download trendsheet Harvesting Elements

•    Download trendsheet New Frontiers

•    Download trendsheet Soft Landing

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Esther de Waard via e.de.waard@bloemenbureauholland.nl

*Trendfotografie Outdoor is gerealiseerd in de Tuinen van Appeltern

Harvesting Elements | Indoor
Download image