• LinkedIn
  • Twitter

Shopper marketing en activaties

22 februari 2022

Laat jouw business groeien

Hoe verleiden we consumenten naar en op de winkelvloer om bloemen en planten te kopen? Dat doen we met shopper marketing. Samen met kwekers, handelsbedrijven, detaillisten, grootschalige retailers en specialisten creëren we aansprekende concepten. Zo verleiden we consumenten tot het kopen van bloemen, kamer- en tuinplanten. Met een aantrekkelijk aanbod, dat verder gaat dan korting aan de kassa.

Voor shopper marketing verzamelen we inzichten over de voorkeuren van de consument. Welke factoren zijn van invloed op zijn koopgedrag als het gaat om bloemen en planten. In welke (online) winkels shopt hij? En waardoor laat hij zich beïnvloeden bij de aankoop? Is het een display of maken lokaal geproduceerde producten het verschil? Cruciale informatie voor succesvolle shopper marketing. Onze activaties leveren klinkende omzetresultaten op: steeds vaker kloppen bestaande partners bij ons aan voor een vervolgactie. Interesse in samenwerking? We komen graag met jou in contact!

Recente voorbeelden
Een recent voorbeeld van een geslaagde samenwerking is de Chrysantpromotie gericht op de Franse bruidsmarkt. Met als doel Chrysanten nadrukkelijk onder de aandacht te brengen van bruidsparen, weddingplanners en vooral ook  bloemisten, ontwikkelde Bloemenbureau Holland samen met bloemengroothandel Agora en kwekerscollectief JustChrysanthemum een opvallende activatie voor de Franse markt. Lees er hier meer over.

Een ander mooi voorbeeld is de activaties bij de Nederlandse tuincentra GroenRijk en Intratuin. Deze waren gelinkt aan de online Van Grauw naar Groen-campagne voor buitenplanten en verlengen feitelijk de campagne, maar dan op de winkelvloer. Naast het stimuleren van de verkoop is ook een betere winkelpresentatie het doel. Uiteindelijk leidend tot minder derving voor de tuincentra. Meer informatie vind je hier.

Cases om te downloaden
Een overzicht van de shopper activatie-cases vind je in onze brochure:

LAAT JOUW BUSINESS GROEIEN


Alle shopper activaties worden bovendien aangekondigd in onze campagnekalender.

Wil je de mogelijkheden bespreken?
Meer weten over onze shopper marketing en wat dit voor jouw business kan betekenen? Neem contact op met Floris Wiebosch via fwiebosch@bloemenbureauholland.nl.