• LinkedIn
  • Twitter

Stijltrend Harvesting Elements

Binnen deze stijltrend draait het om duurzaamheid en de dag van morgen. Onze bezorgdheid over de toekomst leidt tot meer sobere keuzes en een nieuwe verantwoordelijkheid. De leefbaarheid van onze directe omgeving, maar evengoed die van de gehele planeet is een terugkerend thema. 

Harvesting Elements in het interieur 
In het interieur leidt deze trend tot rustgevende interieurs waar ritme en het pure product telt. De duurzame insteekt zorgt voor een ware revival van gerecyclede materialen die hun echtheid behouden. Hierdoor zien de samengestelde materialen en producten er niet perfect uit, maar zie je als het ware hun historie. Ook bloemen en planten hebben in deze trend een bijzondere rol: monoboeketten mogen worden gedroogd of we kijken met nieuwe ogen en plaatsen een bont plantboeket in een vaas. 

Harvesting Elements buiten
In de tuin vertaalt deze trend zich op dezelfde wijze als in het interieur, maar is deze nog duidelijker te vangen. De tuin is opgeruimd, heeft een heldere efficiënte indeling en waar mogelijk worden materialen hergebruikt. Het visuele contrast komt onder andere terug in het gebruik van natuurlijke elementen, bijvoorbeeld beton gecombineerd met schelpen. 

Afbeelding

Vormen
De vormen zijn simpel en zonder poespas. Ook vind je veel natuurlijke, onregelmatige organische vormen. 

Kleuren

Afbeelding
Wit- en grijstonen en zwart voeren de boventoon, gevolgd door blauwtinten en worden vergezeld met natuurlijke kleuren groen, blauw en bruin. 

Materialen
De gebruikte materialen zijn uiteenlopend en vaak ontstaan door meerdere materialen bij elkaar te brengen. Deze gerecyclede materialen hebben vaak een onaf, grof karakter.  

Dessins 
Natuurlijk ogende dessins of dessins zonder opsmuk zijn in deze trend favoriet. Marmerlook en vlekpatronen, maar evengoed een simplistische ruit of streep voor weefsels. 

*Trendfotografie Outdoor is gerealiseerd in de Tuinen van Appeltern