Stijltrend New Frontiers

De toekomst is hier. Deze stijltrend draait om snel, smart en senses. Hoe kunnen we in een steeds slimmere leefomgeving in contact blijven met onszelf? Er moet gezocht worden naar een gezonde balans, we moeten een nieuw ritme vinden binnen het tempo waarin zoveel voor ons wordt bepaalt, bedacht en verwacht. 

New Frontiers in het interieur 
In het interieur leidt deze trend tot het gevoel dat er overal slimme, technologische oplossingen zijn te vinden. Bijzondere metallic finishes, transparante materialen met verloopjes en spiegelende effecten geven het geheel een sci-fi effect. Bloemen en planten blijven juist zo simpel mogelijk en zien we vooral in.  

New Frontiers buiten
In de tuin vertaalt deze trend zich eveneens mysterieus en futuristisch. Dezelfde technologische gemakken van binnen nemen we mee naar buiten. Het gevoel van een slimme tuin wordt versterkt door het gebruik van kleur en materialen: vervreemdende dieptewerkingen, patronen met olievlek of iriserende effecten zorgen voor een ongrijpbaar gevoel. 

Vormen
De vormen zijn strak, geometrisch of juist futuristisch. Opvallend is dat de materialen belangrijker dan de vorm.  

Kleuren
Paars en lila spelen de hoofdrol. En ook de gradients, metallic uitwerkingen en spiegelende kleuren zijn gelinkt aan deze stijltrend. 

Materialen
De gebruikte materialen zijn van kunststof, glas, metaal of er wordt gebruik gemaakt van glas en keramiek met een bijzondere finish. 

Dessins 
Kleurverlopen, grafische lijnstructuren en lijntekeningen met perspectief zien we als dessin met regelmaat binnen deze trend. 

*Trendfotografie Outdoor is gerealiseerd in de Tuinen van Appeltern

New Frontiers | Indoor
Download image