Opnieuw Franse shopper activatie orchideeën bij E. Leclerc

Samen met handelspartij Green Partners, supermarktketen E. Leclerc en kwekersvereniging Orchidee Nederland ontwikkelde het Bloemenbureau opnieuw een Franse orchidee shopper activatie. De actie loopt in december in de Franse supermarkt. Net als in 2019 vindt ‘Koop nu een orchidee en krijg een gratis orchidee-conditioner’ plaats bij ruim 650 vestigingen. 

Orchideeënmarkt in de supermarkt​
Shopper-activatie E. LeclercVan 30 november tot en met 13 december organiseert E. Leclerc in zijn winkels een foire l'orchidée, een orchideeënmarkt. Op de markt vindt de consument een breed assortiment aan orchideeën. Bij aankoop van een Phalaenopsis, Dendrobium en bij geurende soorten krijgt hij/zij bovendien een orchidee-conditioner gratis. De conditioner stimuleert en verlengt de bloeiperiode en zorgt voor een gezond wortelstelsel. 

Stevige communicatie
Een kant-en-klare verkoopdisplay en een sticker op de plantenhoes vragen aandacht voor de activatie. Bovendien is de actie opgenomen in een E. Leclerc-folder die in een oplage van 16 miljoen wordt verspreid. Hierdoor is de actie niet te missen. Ook een advertentie op de social media kanalen van Maplantenmonbonheur.fr toont het orchideeën-aanbod van E. Leclerc. Stevige communicatie die tot stand kwam door de constructieve samenwerking tussen Green Partners, E. Leclerc, Orchidee Nederland en Bloemenbureau Holland.

Koppeling met Bedankt Plant 
De Franse shopper activatie is de laatste van 2020 die is gekoppeld aan de awareness campagne ‘Bedankt Plant’. Deze campagne is breed toepasbaar als basis voor winkelacties, ook internationaal. Een paar voorbeelden van shopper activaties dit najaar:

  • In Duitsland: shopper activaties orchideeën bij Bloemistenketen Blume 2000 en supermarkt Kaufland
  • In Nederland: shopper activatie groene kamerplanten bij Jumbo en met het totale assortiment orchideeën bij Intratuin
  • In Zweden: shopper activatie met het totale assortiment orchideeën bij tuincentra van Blomsterlandet

Meer informatie
Meer weten over deze shopper activatie? Neem dan contact op met Jacco van der Hoeven, shopper activatie marketeer via 0174 72 70 28 of j.van.der.hoeven@bloemenbureauholland.nl.

 

Orchidee-conditioner