• LinkedIn
  • Twitter

Lancering De Trend Collectie herfst/winter 2020

21 juli 2020

Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl lanceren vanaf 21 september De Trend Collectie herfst/winter 2020, in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.  

De Trend Collectie is een onderling op elkaar afgestemde selectie bloemen, kamer- en tuinplanten samengesteld op basis van trends en het seizoen. Hiermee inspireren we consumenten en pers jaarrond. De eerste Trend Collectie herfst/winter lanceren we dit najaar, daarna volgen jaarlijks twee Trend Collecties.

Trends & consumentenbehoeften

Afbeelding
Key visual De Trend Collectie a/w2020
Maatschappelijke, technologische en economische ontwikkelingen zorgen voor een nieuwe tijdgeest en dus voor nieuwe trends. Hiermee veranderen ook de consumentenbehoeften, onder andere ook op het gebied van bloemen en planten. We spelen hier op in door ieder jaar twee Trend Collecties te lanceren, een lente/zomer collectie en een herfst/winter collectie. 

De collectie is gecureerd op basis van een trend, zodat de bloemen en planten moeiteloos passen bij de huidige tijdsgeest en aansluiten bij de tendensen die je terugziet in de mode, interieur en lifestyle. 

Herstellen van balans met bloemen en planten 
De eerste herfst /winter collectie is gebaseerd op de trend Inner Retreat. We leven in een hectische wereld waarin we veel prikkels krijgen. En een wereld die onzekerheid brengt door invloeden van buitenaf waar we niet altijd grip op kunnen krijgen. En hierdoor ontstaat er een groeiende behoefte naar rust. Bij Inner Retreat draait het om het herstellen van balans met bloemen, kamer- en tuinplanten. Denk aan zachte texturen, pasteltinten en vriendelijke vormen. De zestien bloemen en planten uit deze collectie zijn helend, brengen stabiliteit en positiviteit en helpen met onthaasten.

Zestien bloemen en planten 
De eerste Trend Collectie bestaat uit de volgende bloemen en planten:

  • Bloemen: gipskruid, anthurium, chrysant, Cymbidium, anjer en de snijheesters sneeuwbal en sering.
  • Kamerplanten: Beaucarnea, Succulenten, varens, Orchidee, Schlumbergera en Kalanchoë.
  • Tuinplanten: Eucalyptus, Picea en Helleborus. 

De lancering van de collectie is een mooie aanleiding om deze planten en bloemen extra in de schijnwerpers te zetten. We vertellen je er graag meer over:

•    Onthaast, kalmeer en fleur op met de bloemen uit de Trend Collectie najaar/winter 2020
•    Vind nieuwe balans met de kamerplanten uit De Trend Collectie najaar/winter 2020 
•    Kom tot rust met de tuinplanten uit De Trend Collectie najaar/winter 2020
 

De Trend Collectie op de consumentensites
De Trend Collectie is vanaf 21 september te bewonderen op Mooiwatbloemendoen.nl, Mooiwatplantendoen.nl en de bijbehorende social media kanalen. Met inspirerende beelden waardoor de lezer meteen aan de slag wil gaan met zijn of haar inner retreat. Maar ook met artikelen over de bloemen en planten binnen de collectie. En natuurlijk tips om de bloemen en planten vorm te geven én in vorm te houden. De mediacampagne start op 19 oktober in Nederland en Duitsland en op 26 oktober in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Lees meer daarover in het Campagneplan De Trend Collectie herfst/winter 2020.

Aan de slag met De Trend Collectie?
Door de coronacrisis en bijbehorende financiële onzekerheden wisten we lang niet of we De Trend Collectie konden uitrollen. Nu er positievere inzichten zijn kunnen we dat alsnog doen. Momenteel bekijken we met welke media-inzet we de consument het beste kunnen bereiken. 
Voor kwekers, handelspartijen en on- en offline verkooppunten maakten we alvast communicatiematerialen voor de herfst-/ wintercollectie 2020.

Onderstaande beelden, posters en banieren kun je gratis downloaden en gebruiken voor eigen promotie van de collectie. Aanvullende communicatiematerialen kun je vinden onder de genoemde bloemen, kamerplanten en tuinplanten artikelen.

- Poster De Trend Collectie herfst/winter 2020

- Poster / promotiescherm De Trend Collectie herfst/winter 2020

Afbeelding

- Banner De Trend Collectie herfst/winter 2020

Meer weten?
Neem dan contact op met Isabel Groot, Campagne Manager, via i.groot@bloemenbureauholland.nl.