De kamerplanten uit De Trend Collectie

Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl  lanceren in september De Trend Collectie herfst/winter 2020. Deze collectie bestaat uit kamerplanten, tuinplanten en bloemen die perfect passen bij trends in mode, interieur en lifestyle. Vanaf nu verschijnen er ieder jaar twee Trend Collecties. 

Nieuwe balans vinden 
De eerste collectie is geïnspireerd op de Groenbranche 2020 stijltrend Inner Retreat: het vinden van een nieuwe balans in onze veranderde wereld. Dat doen we in het interieur met zes kamerplanten. Ze kalmeren, resetten en helpen je bij het vinden van een nieuwe balans,  door hun vormen en texturen, rustgevende uitstraling en ingenieuze bladtekeningen. 

De zes kamerplanten uit de collectie
Van binnenboompje tot weelderige varens; deze kamerplanten maken onderdeel uit van de eerste Trend Collectie. Zet ze dus op een voetstuk!

Beaucarnea 
Een onverstoorbaar binnenboompje met een weerbarstige stam en een fontein van lange, frisgroene bladeren. De Beaucarnea kan tegen een stootje, verlangt een lichte standplaats en beperkt water.

Succulenten
In de categorie makkelijke planten: Succulenten. Stevig blad, lange scherpe punten of ronde vormen, er is een vetplant voor iedereen. Mooie kandidaat voor companion planting bovendien. 

Varens
Opgerolde of ingesneden bladeren en een (grijs)groene kleur, dat zijn varens. Deze weelderige kamerplanten geven zuurstof in ruil voor water. Houd de aarde dus vochtig en besproei met de plantenspuit.

Orchideeën
Adembenemende orchidee voor gevorderden in het paars, roze, zalmroze, wit en geel en overdadig gedecoreerd met streepjes en spikkels. Wekelijks dompelen, bladeren besproeien of een ijsblokje op de wortels leggen is aan te raden in de winter.

Schlumbergera 
Opvallende aaneenrijging van felgroene, stevige platte blaadjes en felgekleurde tropische bloemen. Houdt van een warme plek, maar niet van direct zonlicht. Een keer per week water geven houdt de aarde licht vochtig.

Kalanchoë 
De Kalanchoë is er in verschillende verschijningsvormen, bloeiend en niet-bloeiend. Zon of weinig water… de plant vindt het prima en is dus ook geschikt voor de minder attente plantenfan.

Ontdek De Trend Collectie 
De complete Trend Collectie herfst/winter 2020 staat vanaf september op Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl en de bijbehorende social media kanalen. Met inspirerende fotografie, informatieve artikelen en natuurlijk tips voor de consument om must-have planten en bloemen vorm te geven én in vorm te houden. Zo creëert hij/zij een kalmerende inner retreat thuis of in de tuin. 

Aan de slag met De Trend Collectie?
Onderstaande beelden, posters en banieren van De Trend Collectie kun je gratis downloaden en gebruiken voor eigen promotie van de collectie. Op de winkelvloer, maar ook op de website, social media en in nieuwsbrieven.

Posters: Banners:
Kamerplantencollectie  herfst/winter  Kamerplantencollectie herfst/winter
Beaucarnea Beaucarnea
Succulenten  Succulenten
Varens Varens
Orchidee Orchidee
Schlumbergera Schlumbergera
Kalanchoë Kalanchoë


Presentatietips
Om de kamerplanten uit De Trend Collectie extra op te laten vallen, zet je ze bij elkaar op een opvallende plek in de winkel. Presenteer ze op verschillende hoogten, op ronde krukjes en bijzettafeltjes van hout of kurk. Voor nog meer samenhang zet je de planten in potten van terracotta of ronde potten en schalen in natuur- en pasteltinten. Dit zorgt voor een aantrekkelijke, rustige presentatie in lijn met de huidige trend. Geflankeerd door banieren is de presentatie vervolgens echt niet te missen. Onderstaande beelden geven daarbij inspiratie. Ze kunnen gratis gebruikt worden - graag met vermelding van onze credits @mooiwatplantendoen.

De Trend Collectie herfst/winter | Kamerplanten collectie
Download image