De tuinplanten uit De Trend Collectie

Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl lanceren in september de nieuwe campagne De Trend Collectie herfst/winter 2020. Deze speciale collectie bestaat uit tuinplanten, kamerplanten en bloemen die perfect passen bij de huidige tijdsgeest en mooi aansluiten bij trends in mode, interieur en lifestyle. Vanaf nu verschijnen er ieder jaar twee Trend Collecties. 

Kom tot rust met tuinplanten
De eerste collectie is gebaseerd op de Groenbranche 2020 stijltrend Inner Retreat. Binnen deze trend staat het vinden van een nieuwe balans in deze onzekere wereld centraal. Buiten vinden we onze rust en herstellen we onze balans met tuinplanten die je kalmeren, je helpen verstillen, helen en je opfleuren. Dat doen ze door hun kleuren, vormen, hun geur, bijzondere texturen en rustgevende uitstraling. 

De tuinplanten binnen de collectie
Onderstaande tuintoppers vind je in de eerste Trend Collectie:


Eucalyptus 
Zonliefhebber Eucalyptus heeft blad met een blauwgrijs waslaagje, dat verandert naar groen en zilver als de zon erop schijnt. De plant heeft een kalmerende geur, houdt niet van verhuizen en groeit fors. Bovendien blijft de Eucalyptus het hele jaar door groen.

Picea
De Picea, of spar, heeft uitwaaierende takken waaraan stevige, diepgroene naalden groeien. Wrijf je de naalden tussen je handen, dan ruik je meteen die kenmerkende, kalmerende geur. De plant is het jaarrond groen, houdt van zowel zon als schaduw en van vochtige grond. Deze statige evergreen zorgt voor rust in de tuin.

Helleborus 
Ook Helleborus is groenblijvend en heeft leerachtige bladeren. Helleborus niger heeft grote witte bloemen, terwijl Helleborus orientalis gekleurde bloemen toont met een geel hart. De plant houdt van een beschutte, zonnige plek wat hem een ideale kandidaat voor een geveltuin maakt. 

Ontdek De Trend Collectie 
De complete Trend Collectie herfst/winter 2020 is vanaf september te bewonderen op Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl en de bijbehorende social media kanalen. Met inspirerende beelden, artikelen en handige tips om botanische en florale must-haves vorm te geven én in vorm te houden. Zo kan iedereen een eigen kalmerende inner retreat creëren. 

Aan de slag met De Trend Collectie?
Onderstaande beelden, posters en banieren van De Trend Collectie kun je gratis downloaden en gebruiken voor eigen promotie van de collectie. In de winkel, maar ook op websites, social media en in nieuwsbrieven.

Posters Banieren
Tuinplanten collectie Tuinplanten collectie
Eucalyptus Eucalyptus
Picea Picea
Helleborus Helleborus


Presentatietips
Om de Eucalyptus, Picea en Helleborus extra aandacht te geven, plaats je banieren of posters van De Trend Collectie naast de planten. Behoefte om wat meer uit te pakken? Zet de planten dan bij elkaar en gebruik ronde vormen, zachte tinten en natuurlijke materialen in de presentatie. Onderstaande beelden geven daarbij inspiratie.Ze kunnen gratis gebruikt worden - graag met vermelding van onze credits @mooiwatplantendoen.

De Trend Collectie herfst/winter | Tuinplanten collectie