• LinkedIn
  • Twitter

Viva la Vida

Er is genoeg aan de hand in de wereld om je ellendig en negatief over te voelen. Sommige mensen gaan dit soort gevoelens te lijf door zich te onttrekken aan de grote boze buitenwereld en af en toe het leven te vieren. Viva La Vida verwoordt dit sentiment: vrolijk, uitbundig, vol passie, kleur en expressiviteit.

 

Afbeelding

Viva La Vida in het interieur
Het is alsof het interieur balanceert op de zomerse grenzen van Zuid-Europa en Midden-Amerika. Vergeet minimalisme en dompel het huis onder in dessins, smeedijzer, mozaïek, gekleurde tegels, kwastjes, franjes en ruches. Bij bloemarrangementen is kleur het toverwoord. Het liefst uitbundig en feestelijk, in combinatie met volle bloemvormen. Of het nu gaat om volumineuze, volle boeketten of één opvallende bloem: het zijn grote blikvangers. Ook bloeiende kamerplanten zijn meer dan welkom in deze trend.

Viva La Vida in de buitenruimte
Viva La Vida, dat betekent ook een feestelijke tuin vol tropische planten in vrolijke tinten. Zuidelijk aandoende patio’s spreken tot de verbeelding en opengewerkt decoratief smeedijzer maakt een comeback. Vrolijke kleuren vormen een duo met romantiek. Hoe? Door decoratieve elementen in de tuin te verwerken, kleine hoekjes te creëren en weelderig bloeiende Clematis, kamperfoelie, roos en Bougainvillea te planten. Verwelkom passie, romantiek en feestelijke sferen in de tuin of op het balkon.

Productingrediënten van de trend
De vormen zijn over het algemeen rustig, waarbij het opvallende materiaal de objecten de bijzonder decoratieve uitstraling geeft. Franjes en kwasten maken het soms af. Natuurlijke materialen worden dusdanig toegepast dat ze een decoratieve uitstraling krijgen. Zo zien we decoratieve tegels, mozaïek, gekleurd en gevlochten riet en raffia, textiel met rafels, ruches en franjes, gepigmenteerd hout en smeedijzer met patronen. De gebruikte dessins zijn kleurrijk en heel divers, van klassiek tot modern. Ook hier lijken Spanje en Mexico de inspiratiebronnen.

Kleurenpalet Viva La Vida
Bij een trend als deze hoort natuurlijk een warm en uitbundig kleurenpalet. Onmisbaar hierin zijn roze, rood, Viva Magenta (Pantone-kleur van het jaar 2023), oranje en felgeel. Dit zijn de tinten die terug kunnen komen in bloemen, planten en accessoires. De accentkleuren uit het palet zijn zwart, Marsala-bruin en fel-mintgroen. Tinten die toepasbaar zijn voor accessoires en voor grotere elementen, binnen en buiten.

 

Afbeelding

Kernwaarden van deze trend
Warmte, spanning, vrolijkheid, expressiviteit, kleurrijk, passievol, spicy en decoratief.

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2024: Meaningful Earth, Gentle Paradox en Playful Construction. Voor meer informatie neem je contact op met campagnemanager Monique Kemperman via: mkemperman@bloemenbureauholland.nl

             
Mei 2023