• LinkedIn
  • Twitter

Meaningful Earth

We zijn bezorgd over de disbalans in de maatschappij. Op sociaal vlak, maar zeker ook op gebied van het klimaat. Biodiversiteit en circulariteit zijn essentieel voor een gezonde leefomgeving. Meaningful Earth draait dan ook om onze aarde; als een symbool voor vruchtbaarheid en als een verbinding met onze geschiedenis.

 

Afbeelding

Meaningful Earth in het interieur
Met de nadruk op de aarde, zien we een ‘oer’-interieur vol ruwe, stoere materialen. Denk daarbij aan aardlagen, verschillende kleuren zand, mineralen en stenen. Ook objecten zoals kruiken of beelden zien we terug, zij leggen de link met de roots van onze cultuur. Diverse materialen vormen een contrast, waarbij vormen grillig en ruw zijn. Bloemarrangementen zijn niet netjes, maar hebben een robuuste uitstraling. Bij planten zien we veel bolproducten, die goed zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld geplaatst in een glazen bak vol verschillende gekleurde zandlagen, zodat de aarde goed zichtbaar is.

Meaningful Earth in de buitenruimte
Ook de tuin, of het balkon, ziet er natuurlijk en bijna ongecultiveerd uit binnen deze trend. Objecten zijn grof en onregelmatig van vorm, zoals grillige boomstammen en grove blokken steen. De borders zijn niet aangeharkt maar lijken spontaan te zijn ontstaan, waarbij graspollen, planten en bloemen elkaar speels afwisselen.

Productingrediënten van de trend
De vormen zijn ruw, grof en onregelmatig en hebben een oer-uitstraling. Ook de dessins zijn natuurlijk, zoals vlekpatronen, fossielafdrukken en strepen die doen denken aan aardlagen. De gebruikte materialen zijn natuurlijk en grof en zijn vaak milieuvriendelijk gemaakt of van gerecyclede materialen. Denk daarbij aan steen, mineralen, keramiek, kokos, jute, katoen, geperst gerecycled leer, klei, leem en onregelmatig glas.

Kleurenpalet Meaningful Earth
Het zal niet verbazen dat bruintinten de hoofdrol spelen in de kleurkaart voor accessoires. Voor bloemen en planten is de Meaningful Earth-kleurkaart aangepast. Hierin vinden we lichtgeel en zalmtinten die mooi combineren met donker- en grijsgroen.

 

Afbeelding

Kernwaarden van deze trend
Natuurlijk, mystiek, aards, authentiek, historisch, archeologisch, verwildering en milieubewustzijn.

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2024: Viva La Vida, Gentle Paradox en Playful Construction. Voor meer informatie neem je contact op met campagnemanager Monique Kemperman via: mkemperman@bloemenbureauholland.nl.

             
Mei 2023