• LinkedIn
  • Twitter

Playful Construction

Bestaande systemen lopen vast, zoveel is duidelijk. Dit vraagt om hervormen, op ieder gebied. Dat doen we door te experimenteren en de wereld om ons heen te bekijken vanuit een nieuw, onorthodox perspectief.

 

Afbeelding

Playful Construction in het interieur
Binnen vinden we speelse oplossingen en constructieve grapjes, zoals reuzeschakels die samen een bank vormen. Alles lijkt het gevolg van een verrassende kijk op gebruiksartikelen en decoratieve producten. Het interieur heeft een optimistische uitstraling door combinaties van producten en vrolijke kleuren. Bij bloemen zien we de cirkelvorm veel terug, zowel in het bloemwerk zelf als in de ondergrond. Hangplanten spelen ook een opvallende rol, spannend sparrend met basisconstructies in potten of wanddecoraties.

Playful Construction in de buitenruimte
Buiten springen de vrolijke kleuren direct in het oog. Ook hier zoeken we naar creatieve en constructieve oplossingen die een andere kijk geven op de ruimte. Perspectief biedt nieuwe inzichten en constructieve grapjes krijgen een extra lading door kleurgebruik. Flexibiliteit en verrassing worden bereikt door kleurrijke en lichte objecten die makkelijk te verplaatsen zijn. Qua beplanting passen exotische planten en vrolijk bloeiende exemplaren perfect binnen deze trend.

Productingrediënten van de trend
Opvallende en constructieve vormen geven een verrassend andere kijk op producten. Deze nieuwe vormentaal is het belangrijkste productingrediënt, naast in het oog springend kleurgebruik. Materialen zijn dan ook minder belangrijk. Wel zien we veel buisconstructies van metaal, kunststof of glas die het constructieve karakter van deze trend vormgeven. Oppervlakten zijn vooral glad. Ook dessins spelen een ondergeschikte rol, wat we beperkt zien zijn strepen, blokruiten, ribbels en cirkels.

Kleurenpalet Playful Construction
Kleur is enorm belangrijk binnen deze trend, met een heel divers kleurenpalet tot gevolg. Binnen de kleurkaart zien we felle kleuren, frisse pasteltinten en zilver en lichtgrijs, om allemaal naar hartenlust te combineren.

 

Afbeelding

Kernwaarden van deze trend
Vrolijk, kleurrijk, speels, creatief, origineel, verrassend, constructief en onderzoekend.

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2024: Meaningful EarthViva La Vida en Gentle Paradox. Voor meer informatie neem je contact op met Monique Kemperman via: mkemperman@bloemenbureauholland.nl         

            

Mei 2023