Shopper activatie

We verleiden consumenten naar en op de winkelvloer om aankoop te stimuleren

Shopper activatie. Wat is dat nu eigenlijk? Met shopper activaties verleiden we met gerichte promotie de consument om naar de winkel te gaan en daar bloemen en/of planten te kopen. Dit doen we met goede samenwerkingen, slimme ideeën en het bieden van toegevoegde waarde. De resultaten meten we aan de hand van vooraf gestelde doelstellingen.

In relatie met campagnes en content
We ontwikkelen rake communicatiecampagnes en content die consumenten het positieve effect van bloemen en planten laten ervaren. Shopper Activaties 2019Onze shopper activaties zijn een afgeleide hiervan. Zo is onze boodschap aanwezig in alle fasen van het aankoopproces: van oriëntatie vóór het winkelen, de gang naar de winkel, het aanzetten tot aankoop op de winkelvloer en het stimuleren tot herhaalaankoop. Zo is de cirkel rond.

Toegevoegde waarde bieden
Shopper activaties ontwikkelen we meestal voor een specifiek verkoopkanaal. Denk aan een bloemist, tuincentrum, webshop of supermarkt. We richten ons op een hele categorie, bijvoorbeeld op kamerplanten, of een specifiek product, zoals orchideeën. We bieden geen korting, maar altijd meerwaarde. Dat doen we door acties als: “Koop nu bloemen/planten en krijg…” of “Maak kans op ….”. Door dit aanbod tijdelijk beschikbaar te maken stimuleren we consumenten bovendien om snel te handelen.

Kwekers, handelsbedrijven en verkooppunten 
Een shopper activatie bedenken we samen met onze betalende stakeholders: kwekers, handelsbedrijven en verkooppunten. Na de opstart nodigen we ook andere partijen van harte uit om zich aan te sluiten. Denk daarbij aan bedrijven en organisaties in de sierteeltsector maar ook buiten de branche. Zo brengen we gezamenlijk consumenten in verleiding om vaker en meer bloemen en planten te kopen, voor een redelijke prijs.

Samen ontwikkelen, samen betalen
Van de partners verwachten we een significante bijdrage, omdat zij uiteindelijk het meest van de activatie profiteren. Bloemenbureau Holland vult het complete shopper activatie budget aan met een derde deel vanuit het generiek bij elkaar gebrachte budget. Dit budget is door alle kwekers en klanten (zoals handelaren) van Royal FloraHolland bij elkaar gebracht, met als doel aandacht voor bloemen en planten te genereren. Onze betalende stakeholders zijn daarom ook onze eerste gesprekspartner bij het opzetten van een shopper activatie project.

Samen groeien met gefundeerde doelstellingen en resultaten
Bij ieder project worden vooraf gezamenlijke specifieke doelstellingen afgestemd en de daarbij behorende meetinstrumenten. Achteraf worden onder andere de verkoopresultaten en het mediabereik geëvalueerd om te zien of de doelstellingen zijn behaald.

Meer weten? 
In onze brochure ‘Co-creatie in shopper activatie’ laten we inspirerende cases uit 2019 zien die een goed beeld geven van recente shopper activatie-samenwerkingen. De brochure is te downloaden via onderstaande link.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor en voorwaarden van samenwerking op het gebied van shopper activatie? Neem dan contact op met Ivo van Orden, Manager Activatie, via i.van.orden@bloemenbureauholland.nl of +31(6) 51 10 70 12.