Shopper activatie: samen kansen creëren

Laat jouw business groeien door samenwerking in shopper activatie

Hoe verleiden we consumenten naar en op de winkelvloer om bloemen en planten te kopen? Dat doen we met shopper activaties. Deze creëren we samen. Met kwekers, handelsbedrijven, verkooppunten en andere organisaties uit, of zelfs buiten de sierteeltsector. En met slimme ideeën. Zo verleiden we consumenten tot het kopen van bloemen, kamer- en tuinplanten. Dat gebeurt door het aanbieden van toegevoegde waarde in plaats van door korting te geven op bloemen of planten. Shopper activaties leveren bijzonder succesvolle omzetresultaten op: steeds vaker kloppen bestaande partners bij ons aan voor een vervolgactie.

Shopper activatie: samen kansen creëren

Wat levert het op?
Alle partners die samenwerken aan een specifieke actie, inclusief Bloemenbureau Holland, investeren in een shopper activatie. De optelsom hiervan vertaalt zich vaak in meer sales, minder derving en een betere productpresentatie op jouw winkelvloer. Of het nou gaat om bloemen, kamerplanten of tuinplanten. Bovendien zijn de shopper activaties gebaseerd op het thema van de consumentencampagnes die we ontwikkelen. Deze ondersteunen we met een flink mediabudget, waardoor consumenten in alle aankoopfasen met de campagneboodschap in aanraking komen. Als kweker, handelsbedrijf of verkoopkanaal profiteer jij hier ook van.

Zij gingen je voor

  • Tijdens een shopper activatie in 2020 bij de Duitse bloemistenketen Blume 2000 steeg de omzet van orchideeën in de actieperiode met 40%.blume2000_shopper_activatie_orchidee
  • Bij GroenRijk tuincentra werden door een shopper activatie voor buitenplanten in de herfst van 2020, 41% meer buitenplanten verkocht dan een jaar eerder in dezelfde periode. Het gemiddeld besteed bedrag steeg met 7% en er werden meer actievouchers ingeleverd dan bij vergelijkbare acties (7% tegenover 3,5 % gemiddeld).
  • De shopper activatie met het gratis watergeefsysteem bij aankoop van kamerplanten bij Jumbo, gekoppeld aan de Bedankt Plant-campagne, werd in 2020 door hun klanten gewaardeerd met het cijfer 7,6. De omzet was 20% hoger dan in dezelfde periode in het voorgaande jaar. Deze actie is dan ook in 2021 herhaald.

Coen Jeuken, assortimentsmanager bij Jumbo Supermarkten: ‘Bij de shopper activatie ‘Urban Jungle Kamerplantenmarkt’ met het gratis watergeefsysteem die we samen met Bloemenbureau Holland ontwikkelden waren klanten heel enthousiast. Nog steeds krijgen we de vraag of het systeem misschien te koop is.’
 

Meer informatie
Meer weten over shopper activatie? Neem meteen contact met ons op en ontdek wat shopper activatie voor jouw business kan betekenen. Ivo van Orden, manager activatie, vertelt je graag meer via ivanorden@bloemenbureauholland.nl of +31(6) 51 10 70 12.

Shopper activatie: Blumen Risse Herfstboeket
Blumen Risse - Herfstboeket