• LinkedIn
  • Twitter

Samenwerking in shopper activatie

22 februari 2022

Laat jouw business groeien

Afbeelding
Fleurop hug
Hoe verleiden we consumenten naar en op de winkelvloer om bloemen en planten te kopen? Dat doen we met shopper activaties. Deze creëren we samen. Met kwekers, handelsbedrijven, verkooppunten en andere bedrijven. En met slimme ideeën. Zo verleiden we consumenten tot het kopen van bloemen, kamer- en tuinplanten. Met een aantrekkelijk aanbod in plaats van korting te geven op bloemen of planten. Shopper activaties leveren bijzonder succesvolle omzetresultaten op: steeds vaker kloppen bestaande partners bij ons aan voor een vervolgactie. Interesse om samen te werken?
We komen ook graag met jou in contact!

Wat levert het op?
Alle partners die samenwerken aan een specifieke actie, inclusief Bloemenbureau Holland, investeren in een shopper activatie. De optelsom hiervan vertaalt zich vaak in een specifiek aanbod voor de consument. Met als resultaat: meer sales, minder derving en een betere productpresentatie op de winkelvloer. Dit doen we voor bloemen, kamerplanten of tuinplanten. Bovendien zijn de shopper activaties verbonden met de consumentencampagnes die we ontwikkelen. Deze ondersteunen we met een flink mediabudget, waardoor consumenten in alle aankoopfasen met de campagneboodschap in aanraking komen. Als kweker, handelsbedrijf of verkooppunt profiteer jij hier ook van.

Zij gingen je voor

  • Jumbo: Tijdens de shopper activatie bij Jumbo kreeg de consument een paar tuinhandschoenen gratis bij een 4-pack perkplanten. Het dervingspercentage lag bij deze actie 2% lager dan de jaardoelstelling en ruim 1% lager dan het jaargemiddelde.
  • Fleurop: Bij aankoop van een van de 5 Roselily actieboeketten bij Fleurop, maakte de consument kans op het winnen van 1 van de 100 boeketten om weg te geven aan een dierbare. Een mooi actiemechanisme passend bij de ‘We Hebben Meer Bloemen Nodig’ campagne. Het resulteerde uiteindelijk in 125% hogere omzet voor Roselily via Fleurop.nl ten opzichte van een jaar eerder.
  • Afbeelding
    Bakker.com
    Bakker.com: Bij webshop Bakker.com ontving de consument bij aankoop van een Anthurium of Bromelia tijdelijk een gratis elho pot. Door inzet van gezamenlijke mediakanalen vanuit Bakker.com en Mooiwatplantendoen.nl is er een groot bereik voor de campagne gerealiseerd. Uit onderzoek kwam naar voren dat deze shopper activatie door de consument zeer positief is beoordeeld met een 7.1.

Meer shopper activaties vind je in onze brochure LAAT JOUW BUSINESS GROEIEN .

Meer informatie
Meer weten over onze shopper activaties en wat dit voor jouw business kan betekenen? Neem contact op met Floris Wiebosch via fwiebosch@bloemenbureauholland.nl.