• LinkedIn
  • Twitter

Kerstmis 2022: meer bloemen in huis

18 oktober 2022

Consument viert Kerstmis graag met bloemen

Vanaf december staat Mooiwatbloemendoen.nl in het teken van de feestdagen. Onze feestelijke contentcampagne bevat onder meer inspirerende artikelen, nieuw beeldmateriaal, een speciale kersteditie van Floral Signatures en een shopper activatie in Duitsland.

Kerstmis met bloemen

Afbeelding
Kerstmis 2022: meer bloemen in huis

Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat de consument behalve een kerstboom ook graag bloemen in huis haalt voor de kerstdagen. Vooral het kerstboeket en het kerststuk zijn populair. Op Mooiwatbloemendoen.nl haken we hierop in. We laten zien dat bloemen niet alleen de kerstsfeer verhogen in huis en op de eettafel, maar ook in DIYs – voor én met de kinderen – en in gerechten.

Zelf maken
Zo is er de hangende bloemenboom en de ‘Holly Jolly’-guirlande om zelf te maken. Per kernland hebben we een recept voor een traditioneel gerecht met bloemen. Verder is er een kerstboeket vol warme tinten, met een hoofdrol voor violier, anjer, Cymbidium, Delphinium en Phalaenopsis.

Shopper activatie in Duitsland
Omdat de shopper activatie van vorig jaar in Duitsland zo’n groot succes was, organiseren we die dit jaar opnieuw. Samen met Fleurop Duitsland zetten we seizoensbloem Amaryllis in het winterzonnetje. Net als vorig jaar doen we dat via POS, billboards en sociale media. We verwachten dat 1.000 bloemisten meedoen. De shopper activatie duurt van 24 november tot Kerstmis.

De kerstcontent wordt uitgerold op Mooiwatbloemendoen.nl en de zusterwebsites in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en op Instagram, Facebook en Pinterest. Vanaf 27 december zetten we het seizoensgevoel in de spotlight met Celebrate Seasons Winter.

Download de beelden voor eigen gebruik
De beelden hieronder kun je gratis downloaden en gebruiken voor online promotiedoeleinden. Graag met vermelding van Mooiwatbloemendoen.nl.

Meer weten?
Voor informatie over Celebrate Seasons Kerst kun je contact opnemen met Tessa Triesscheijn, manager content marketing via ttriesscheijn@bloemenbureauholland.nl.

                    
Oktober 2022