• LinkedIn
  • Twitter

Traditional Sentiment

Niet iedereen zit te wachten op verandering. Behoudende mensen zoeken veiligheid in conservatief gedrag, controle en tradities. Zij hebben het gevoel buiten de boot te vallen en wantrouwen het nieuwe. Binnen deze tendens is het belangrijk om het vertrouwen te herstellen en te zorgen dat het bekende, lokale en het vertrouwde ook een plaats krijgt in deze veranderende wereld. 

Afbeelding
TREND 2022 | Traditional Sentiment | Moodboard

Traditional Sentiment in het interieur
Interieurs binnen deze trend zijn warm, rijk van kleur en nostalgisch met een twist door het mixen van vintage en oud. Ouderwetse bloeiende planten passen hier perfect bij, net als plantenverzamelingen van verschillende cultivars binnen één soort. Ook boeketten zijn subtiel geschikt met veel aandacht en waardering voor elk afzonderlijk product.

Traditional Sentiment in de buitenruimte
In de tuin vinden we geborgenheid met planten, struiken en bomen en gezellige zitjes. Er zijn bijzondere planten en je vindt groenten en fruit in een moestuin. Traditionele en romantische rozen, in het bijzonder klimrozen, worden harmonieus gecombineerd met laag groeiende fruitbomen.

Productingrediënten van de trend
Traditionele vormen zijn opnieuw ontworpen, strakker gemaakt of uitvergroot. Qua dessins zien we (blok)ruitvarianten in een nieuw jasje. Gebruikte materialen zijn keramiek, geslepen gekleurd glas, fluweel, wol, cane webbing, donkere houtsoorten, natuursteen en marmer.

Kleurenpalet Traditional Sentiment
Het kleurenpalet binnen deze stijltrend bestaat uit zachte, vergrijsde pasteltinten zoals nude, lila en roze. Daar tegenover staan rijke en donkere kleuren met een geruststellend karakter, waarbij je kunt denken aan bordeauxrood, oker en olijfgroen. Dit zorgt voor een verrassende combinatie van bekende en vernieuwende elementen.

Afbeelding

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2022: Fresh Start, Bright and Breezy en Wellness Bubble. Voor meer informatie neem je contact op met Isabel Groot, campagnemanager, via: igroot@bloemenbureauholland.nl.