• LinkedIn
  • Twitter

Tuinplanten uit De Trend Collectie herfst/winter 2022

13 juli 2022

Een nieuwe collectie van zestien tuinplanten, kamerplanten en bloemen: dat is De Trend Collectie herfst/winter 2022. De collectie staat in het teken van de trend Traditional Sentiment en bevat bekende en minder bekende producten, die onderling mooi bij elkaar passen. Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl presenteren de collectie op 1 september 2022.  

Moderne nostalgie in de tuin 
De trend Traditional Sentiment weerspiegelt ons verlangen naar het oude vertrouwde, naar herkenning, in een steeds veranderende wereld. Vintage en oude elementen creëren binnen de trend samen iets nieuws. De vier tuinplanten uit De Trend Collectie herfst/winter 2022 hebben ook allemaal iets nostalgisch, zonder dat ze ouderwets zijn. Ze zijn goed verkrijgbaar in het seizoen en maken deze Trend Collectie helemaal af. 

De vier tuinplanten  
Laag, hoog, op stam of bloeiend: dit zijn de tuinplanten uit de De Trend Collectie herfst/winter 2022: 

Afbeelding
Camellia - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Camellia 
Een tuinplant die juist in de koude maanden haar bloemen tentoonspreidt: dat is de Camellia, oftewel camelia. De witte, wit-roze of rode bloemen steken mooi af tegen de stevige, glanzende bladeren die het hele jaar blijven zitten. Dit maakt de Camellia een aantrekkelijke constante factor in de tuin of op het balkon. Deze langzame groeier houdt van een lichtzure grond en een plek in de halfschaduw. 

Afbeelding
Pinus - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Pinus 
Wintergroen en winterhard, Pinus is een sterke tuinplant die tegen een stootje kan. De plant is ook bekend onder de naam pijnboom. De blauwgroene naalden groeien in bundeltjes en geven de plant zijn unieke karakter. Aan het uiteinde van de takken vind je bovendien de kegels. De Pinus is er in verschillende maten en soorten, zoals op een stammetje. Dat maakt hem een graag geziene gast in de tuin en op het balkon. 

Afbeelding
Helleborus - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Helleborus 
Helleborus, oftewel kerstroos, bloeit in de vroege winter. Verwacht witte, gele, groene, roze of paarse bloemen en donkergroen, een beetje vergrijsd blad. De plant staat het liefst in de halfschaduw en houdt van kalkrijke grond. In de volle grond, maar ook in bakken op het terras komt Helleborus tot haar recht. Als het vriest, lijkt de plant het op te geven, maar zodra het warmer wordt komt ze weer overeind. Goed om te weten: ook slakken zijn fan van deze tuinplant.  

Afbeelding
Leucothoe - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Leucothoe 
Sommige planten lijken wel te bloeien terwijl ze geen bloemen hebben. Leucothoe is er zo een. De langwerpige bladeren kleuren namelijk intens door van groen naar geel, roze, rood en uiteindelijk naar paars in de herfst. Sommige soorten hebben zelfs bonte bladeren. Daarmee is de Leucothoe de perfecte hekkensluiter van deze herfst/wintercollectie. Tip: zet de tuinplant niet te veel in de schaduw, hij heeft zonlicht nodig om de bladeren mooi te laten verkleuren. 

Zo promoten we de campagne 
Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl rollen De Trend Collectie uit in de vier kernlanden. De campagne wordt ondersteund door een online Lookbook vol inspirerende beelden die het gevoel bij de collectie weergeven. Daarnaast zijn er shopper activaties en bieden we pr- en point-of-sale materiaal aan voor retailers. Ook andere inspiratievolle en informatieve content en fotografie is te vinden op Mooiwatplantendoen.nl, Mooiwatbloemendoen.nl en de bijbehorende socialmediakanalen.  

Presentatietips tuinplanten  
Geef de tuinplanten uit deze Trend Collectie ook op de winkelvloer de aandacht die ze verdienen. Groepeer ze en plaats ze in bloempotten die passen bij de trend. Gemaakt van aardewerk, webbing of rotan bijvoorbeeld. Juist door ze zo te etaleren, krijgen consumenten een goed beeld van de herfst/wintercollectie 2022. 

Download de beelden 
De poster en banier van De Trend Collectie herfst/winter 2022 kun je gratis downloaden. Je kunt ze gebruiken voor eigen promotie van de collectie.  

Beelden voor social media staan hieronder in de carrousel, hogeresolutiebeelden download je vanaf onze beeldbank. Gebruik je de beelden op je socials? Vermeld dan de credits #trendcollectie, #mooiwatbloemendoen, #mooiwatplantendoen. 

Materialen in tien talen op de Marketing Portal 
Met een account op de Marketing Portal zijn de posters en banieren van De Trend Collectie in tien talen te downloaden. De Marketing Portal is op aanvraag toegankelijk voor onze stakeholders. Registreren kan via de login-pagina van deze portal. 

Meer weten? 
Wil je meer informatie over De Trend Collectie? Neem dan contact op met campagne manager Isabel Groot, via igroot@bloemenbureauholland.nl

            
Augustus 2022