• LinkedIn
  • Twitter

La fête des grands-mères, de perfecte match tussen oma’s en bloemen

20 februari 2024

In Frankrijk is een er een speciale dag waarop oma’s in het zonnetje worden gezet: la fête des grands-mères. Zondag 3 maart is het zover. En bloemen blijken  – zeker ook onder jongeren – hèt cadeau om oma mee te verrassen, zo blijkt uit onderzoek. Om met het juiste boeket aan te komen, verspreidt het Bloemenbureau inspirerende voorbeeldboeketten die refereren aan de jaren 50/60,  70 en 80, de tijd dat de oma’s zelf nog jong waren.

Afbeelding
La Fête des Grands-Mères


Bloemen blijven hèt cadeau
Voor het onderzoek ondervroeg bureau Opinionway in een representatieve steekproef ruim duizend Fransen ouder dan 18 jaar. De resultaten spreken voor zich. Tweederde vindt grootmoederdag dé dag waarop oma het verdient om haar speciaal te bedanken. Voor jongeren onder de 25 jaar is dat zelfs driekwart. De grootmoeders van nu zijn duidelijk met hun tijd meegegaan, zo blijkt uit de reacties. Echter, één ding is niet veranderd. Bloemen zijn nog steeds hét cadeau waar je oma blij meemaakt. Maar liefst 78% is daarvan overtuigd. Onder de oma’s zelf weet 93% zeker dat hun leeftijdsgenoten het liefste bloemen ontvangen op grootmoederdag. Het feit dat bloemen de unieke kracht bezitten om mensen te binden en emoties te delen, is nog steeds springlevend, onder de Franse grootmoeders en onder de jongere gevers.

Terug in de tijd
Via social media wordt die unieke kwaliteit van bloemen verspreid en voorzien van prachtige beelden van boeketten zoals die in de jaren 50/60, 70 en 80 populair waren. Boeketten geïnspireerd op muziekstijlen als disco en New Wave. De jaren waarin de oma’s zelf jong waren en van bloemen hebben leren houden. Een toepasselijker cadeau tijdens grootmoederdag is bijna ondenkbaar.

Meer weten
Bekijk Lajoiedesfleurs.fr voor alle content. Lees hier het Franse persbericht en bekijk hier de infographic van de resultaten van het Opionway onderzoek