• LinkedIn
  • Twitter

Kerstpracht: bloemen en planten in feeststemming

07 december 2023

Van alle bloemen en planten wordt er niks sterker geassocieerd met Kerstmis dan de kerstboom. Het lied O dennenboom, dat in meerdere talen voorkomt, bewijst hoe diep de kerstboom in het feest geworteld zit. Maar dit betekent niet dat bloemen en planten tijdens deze periode geen plek hebben. Uit consumentenonderzoek weten we dat bloemen en planten tijdens de feestdagen zeer welkom zijn.

Afbeelding
Christmas 2023

Ultieme kerstsfeer 
Op onze consumenten platforms Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl en daarbij horende socials zijn bloemen en planten natuurlijk helemaal in feeststemming. Als content creëerden we de perfecte kerstsfeer met groene tafeldecoraties, planten als kerstcadeaus, knappe alternatieven voor de klassieke kerstboom, kerstplanten voor een feestelijke buitenruimte, kerstboeketten in warme tinten, leuke DIY's voor de familie, heerlijke botanische recepten en tips voor het inpakken van kerstcadeaus met bloemen! 

Afbeelding
Van Marrewijk Amaryllis
Arno en Lisa van Marrewijk 

Typische kerstbloem
Een bijzondere dubbelrol is er voor de amaryllis. Deze fonkelende ster van de feestdagen komt natuurlijk voorbij in de kerstcontent, maar ook zetten we de amaryllis centraal in het Kijkje in de kas bij kwekerij Marrewijk Amaryllis. Daarbij nodigden we ook Michael Perry - beter bekend als Mr. Plant Geek - uit om voor het platform Eatthis dit boeiende sectorverhaal van deze Amarylliskweker vast te leggen. Een mooie sectorcommunicatie samenwerking met aandacht voor de kweek, herkomst, symboliek en verzorging van deze statige schoonheid. 

Download de beelden 
Kijk op Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl hoe we consumenten inspireren om de perfecte kerstsfeer te creëren met bloemen en planten. De prachtige beelden spreken voor zich en zijn hieronder downloadbaar om te gebruiken in jouw eigen (social media) kanalen. Graag met vermelding van de credits #mooiwatbloemendoen en #mooiwatplantendoen uiteraard.