• LinkedIn
  • Twitter

De kamerplanten uit De Trend Collectie herfst/winter 2022

13 juli 2022

Op 1 september gaat het gebeuren. Dan presenteren Mooiwatplantendoen.nl en Mooiwatbloemendoen.nl De Trend Collectie herfst/winter 2022. Zestien kamerplanten, tuinplanten en bloemen, die de trend Traditional Sentiment perfect vertegenwoordigen. De collectie bevat bekende en minder bekende producten, die samen een aantrekkelijke mix bieden voor consument en pers. 

Terug naar de toekomst 
Aan de basis van de nieuwe Trend Collectie staat de trend Traditional Sentiment. Deze trend draait om de hang naar alles wat vertrouwd is, wat herkenning geeft. En dat is iets waar veel mensen steun aan hebben in een onrustige wereld die voortdurend verandert. Vertaal je dit naar planten, dan zie je de comeback van nostalgische, veelal bloeiende kamerplanten. Vaak worden ze gepresenteerd in verzamelingen van verschillende cultivars van één soort. Door vintage en oud te combineren, ontstaat er een nieuwe mix, die de collectie toch een moderne uitstraling geeft.

De zes kamerplanten  
Groot, klein, bloeiend of met opvallende bladeren: dit zijn de kamerplanten in De Trend Collectie herfst/winter 2022:

Afbeelding
Saintpaulia - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Saintpaulia
Saintpaulia, of het Kaaps viooltje, mag natuurlijk niet ontbreken in deze herfst/wintercollectie. Met haar retro vibes en algeheel vrolijke uitstraling tilt ze iedere plantenverzameling naar een hoger niveau. De bladeren zijn aaibaar zacht, de opgewekte bloemen zijn er in het bordeauxrood, wit, roze, lila en paars. Samen oud worden lukt zeker als je de plant regelmatig water geeft op de aarde, niet op de bloemen. Dit plantje voelt zich het prettigst op een lichte plek, maar niet in de volle zon.

Afbeelding
Kalanchoë - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Kalanchoë  
Een stevig type, dat is de Kalanchoë. Met haar dikke blaadjes valt deze vetplant onder de noemer ‘makkelijke plant’. Weinig water en veel licht, dat zijn zo’n beetje de verzorgingswensen. Binnen de herfst/wintercollectie zien we de Kalanchoë terug met bloemetjes in roze-, geel- en oranjetinten. Wat de plant nog specialer maakt zijn haar symbolische betekenissen: volharding en eeuwige liefde. 

Afbeelding
Begonia - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Begonia  
Een geel hartje, omringd door ronde bloemblaadjes: de bloeiende Begonia straalt in deze collectie. Vooral in het geel en roze maakt ze haar opwachting, de toef bloemen ondersteund door stevig blad. Geef de plant twee keer per week water en haal uitgebloeide bloemen weg, dan geniet je samen van een lange toekomst. Stukje achtergrond: de plant komt oorspronkelijk uit Nieuw-Guinea, zuidelijk Afrika en de Andes. 

Afbeelding
Fatsia - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Fatsia  
Geen bloeiende plant, maar wel een opvallende verschijning. De Fatsia heeft grote, handvormige bladeren, wat haar de bijnaam vingerplant opleverde. Dit blad is effen groen, of heeft een roomwitte bladtekening. De Fatsia heeft Japanse roots en vraagt de nodige ruimte. Verdere eisen zijn regelmatig water (de grote bladeren verdampen veel vocht) en een plekje uit de volle zon. 

Afbeelding
Platycerium - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Platycerium  
Een vleugje tropen in je huiskamer, dat introduceer je met een Platycerium, oftewel een hertshoornvaren. De opstaande, stevige bladeren van deze groene held groeien direct uit de aarde omhoog. Dat maakt de Platycerium een echte statement plant. Zorg dat de potaarde altijd een beetje vochtig is en benevel de plant regelmatig. Water uit de waterton is ook favoriet, net als een ruime, lichte standplaats. 

Afbeelding
Maranta - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Maranta  
Kleur en een printje toevoegen aan het interieur? De Maranta is jouw plant. De groene bladeren hebben namelijk een donkerroze onderkant en dito nerven, met lichtgroene vlekken bovendien. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, vouwen de bladeren ’s nachts naar boven. Deze beweging zorgt, als biddende handen, ervoor dat de Maranta ook bekend staat als gebedsplant. Naast water uit de gieter wordt deze botanische schoonheid ook graag besproeid. 

Zo promoten we de campagne 
Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl rollen De Trend Collectie uit in de vier kernlanden. De collectie brengen we op verschillende manieren onder de aandacht. Met het online Lookbook bijvoorbeeld, vol inspirerende beelden, passend bij het gevoel van de collectie. Ook maken we gebruik PR, shopper activaties en point-of-sale-materiaal voor retailers. Voor inspiratievolle en informatieve content kan de consument terecht op Mooiwatbloemendoen.nl, Mooiwatplantendoen.nl en de bijbehorende socialmediakanalen. Dit is de vijfde Trendcollectie sinds de lancering in 2020. 

Presentatietips kamerplanten  
Ook op de winkelvloer kun je De Trend Collectie een perfecte plek te geven. Presenteer de planten in de stijl van Traditional Sentiment, om het concept in zijn volle glorie te laten zien.  Denk hierbij aan vintage plantenpotten van (geglazuurd) keramiek of aan bloempotten van aardewerk, webbing of met een raffia aankleding. Warme donkere tinten en grijsachtige pastels zijn daarbij de aangewezen kleuren. 

Download de beelden 
Onderstaande beelden, poster en banier van De Trend Collectie herfst/winter 2022 kun je gratis downloaden en gebruiken voor eigen promotie van de collectie. Gebruik je de beelden op je socials? Vermeld dan de credits #trendcollectie, #mooiwatbloemendoen, #mooiwatplantendoen. 

De hogeresolutiebeelden zijn te downloaden vanaf onze beeldbank

Materialen in tien talen op de Marketing Portal 
Met een account op de Marketing Portal zijn de posters en banieren van De Trend Collectie in tien talen te downloaden. De Marketing Portal is op aanvraag toegankelijk voor onze stakeholders. Registreren kan via de login-pagina van deze portal. 
 
Meer weten? 
Wil je meer weten over De Trend Collectie? Neem dan contact op met campagne manager Isabel Groot, via igroot@bloemenbureauholland.nl

            
Augustus 2022