• LinkedIn
  • Twitter

De bloemen uit De Trend Collectie herfst/winter 2022

13 juli 2022

Op 1 september presenteren Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl de nieuwe Trend Collectie herfst/winter 2022. In deze collectie vind je in totaal zestien bloemen, kamer- en tuinplanten in één lijn met de trend Traditional Sentiment. Dat zorgt voor een mooie, samenhangende collectie van bekende en minder bekende producten.  

Een trend vol vintage bloemen 
De trend Traditional Sentiment staat voor het oude vertrouwde, binnen een wereld die voortdurend verandert. Een rustpuntje te midden van alles wat in beweging is. Bloemen met een vintage uitstraling zorgen voor een gevoel van herkenning. Door vintage en oud te combineren, ontstaat er iets nieuws, zodat deze trend bepaald niet ouderwets aanvoelt. Combineer je onderstaande verse bloemen met droogbloemen, dan creëer je een typisch Traditional Sentiment-boeket.

De zes bloemen  
De bloemen uit De Trend Collectie herfst/wintercollectie 2022 zijn uiteraard goed verkrijgbaar in de koudere seizoenen. Dit zijn ze: 

Afbeelding
Anemone - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Anemone  

De Anemone zien we in deze Trend Collectie vooral in het roze, violette en blauw. Daarmee geeft de Anemone de warme herfst/winterboeketten een opvallend kleuraccent. Over warmte gesproken: de bloem staat symbool voor ‘Ik wil graag bij je zijn’. Anemonen staan het liefst in een schone vaas, in een klein laagje water. 

Afbeelding
Chrysant - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Chrysanthemum
Er bestaan talloze varianten van deze bloem, maar in deze collectie kiezen we voor de Spider Chrysanthemum. De oranjeroze en felroze tinten van deze sprieterige bollen laten de rijkdom van dit seizoen zien. Lang van de bloem genieten? Verwijder het blad en ververs het water iedere vijf dagen.  

Afbeelding
Roos - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Roos
De klassieker die nooit verveelt: natuurlijk maakt de Roos onderdeel uit van deze collectie. Dieprood, roze of bijna nude rozen geven een vleugje vintage aan gemengde boeketten. Wist je trouwens dat ze daarin symbool staan voor dankbaarheid? Een paar centimeter van de steel afsnijden en schoon water met een beetje snijbloemenvoeding houden de bloem in topvorm. 

Afbeelding
Bouvardia - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Bouvardia  
De Bouvardia voegt als retrobloem een vrolijke noot toe aan het Traditional Sentimentboeket, en ook solo staat de Bouvardia haar mannetje. Vooral de roze variant zien we terug in deze collectie. De stervormige bloemen zijn vrij klein, wat een speels en ruimtelijke effect geeft. De Bouvardia is een dorstige bloem, dus vul de vaas regelmatig bij. Zorg ook dat er geen bloemblad in het water hangt. 

Afbeelding
Dianthus - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Dianthus
De tijd dat de Dianthus als ouderwets werd gezien ligt gelukkig achter ons. En terecht. De ronde of gekartelde bloemblaadjes, vaak met een gekleurde rand, zijn van een verleidelijke schoonheid. En dan staat de Dianthus ook nog eens symbool voor romantiek, hartstocht en verlangen. Zacht- en zalmroze zijn de Dianthuskleuren die we terugzien in deze herfst/wintercollectie. 

Afbeelding
Cymbidium - De Trend Collectie herfst/winter 2022
Cymbidium  
Cymbidium is geen bescheiden bloem. En waarom zou ze ook? De lange takken met uitbundige bloemen vangen direct iedere blik. Hoewel de Cymbidium er is in een rijke schakering aan kleuren, kiezen we binnen deze Trend Collectie voor geel en donkerroze. Gebruik de orchidee als uitgangspunt voor een gemengd boeket of laat haar stralen als losse tak. Zet de bloem in tien centimeter lauw water, snijd iedere vijf dagen een centimeter van de steel en vervang dan ook het water. 

Zo promoten we de campagne 
We rollen de Trend Collectie uit in onze vier kernlanden. Daarbij zetten we een online Lookbook in, voor extra visuele inspiratie bij de collectie, maar ook media, pr, shopper activaties en point-of-sale-materiaal voor retailers. Aanvullende inspirerende, informatieve content en fotografie is te vinden op Mooiwatbloemendoen.nl, Mooiwatplantendoen.nl en de bijbehorende socialmediakanalen. Dit is de vijfde Trend Collectie sinds de lancering in 2020, de volgende Trend Collectie verschijnt in maart 2023. 

Presentatietips bloemen 
Met de juiste presentatie van de bloemen op de winkelvloer geef je de bloemen uit de Trend Collectie extra aandacht. Zet ze bijvoorbeeld in vazen die perfect passen in de styling van ‘Traditional Sentiment’. Combineer vintage vazen van keramiek met exemplaren van gekleurd glas of natuursteen. Vergrijsde pastels en donkere tinten vormen samen een mooie compositie.

Download de beelden 
Onderstaande beelden, poster en banier van De Trend Collectie herfst/winter 2022 kun je gratis downloaden en gebruiken voor je eigen promotie van de collectie. Gebruik je de beelden op je socials? Vermeld dan de credits #trendcollectie, #mooiwatbloemendoen, #mooiwatplantendoen.  

De hogeresolutiebeelden zijn te downloaden vanaf onze beeldbank

Materialen in tien talen op de Marketing Portal 
Met een account op de Marketing Portal download je de posters en banieren van De Trend Collectie in tien talen. De Marketing Portal is op aanvraag toegankelijk voor onze stakeholders. Registreren kan via de login-pagina van deze portal. 

Meer weten? 
Wil je meer informatie over De Trend Collectie, neem dan contact op met campagne manager Isabel Groot, via igroot@bloemenbureauholland.nl

            
Augustus 2022