Segmentatietool

Nieuw onderzoek naar de internationale bloemen- en plantenconsument.

In opdracht van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en de VGB deed onderzoeksbureau Motivaction in 2018 uitgebreid onderzoek naar de consumentenwaarden op het gebied van bloemen en planten. De resultaten vertellen ons wat consumenten beweegt om bloemen en planten te kopen. Op basis hiervan zijn vijf nieuwe consumentensegmenten gedefinieerd. Bloemenbureau Holland gebruikt deze nieuwe segmenten de komende jaren voor haar communicatiestrategieën, campagnes en promoties.

Exclusief voor leden van de VGB en Royal FloraHolland

De resultaten van het consumenten segmentatieonderzoek worden door middel van een interactieve tool door de VGB en Royal FloraHolland exclusief beschikbaar gesteld aan hun leden. 
Heb je als kweker interesse in de tool en ben je lid van Royal FloraHolland, dan kun je toegang aanvragen bij Erik van der Meijs van Royal FloraHolland of via je account op Royalfloraholland.com. Groothandelsbedrijven die lid zijn van de VGB kunnen hiervoor terecht bij het secretariaat van de VGB. Bloemenbureau Holland verstrekt geen toegang tot de tool.