• LinkedIn
  • Twitter

Trend: het anti-hooikoorts boeket

25 juli 2018

Om consumenten met hooikoorts tegemoet te komen, introduceerden we in het Verenigd Koninkrijk vanuit Funnyhowflowersdothat.co.uk boeketten die laag scoren in pollen. En dáár bleek vraag naar te zijn. 

Hooikoorts is niet langer een typische voorjaarskwaal, de symptomen strekken zich steeds vaker uit over de zomer en de herfst. De oorzaak is klimaatverandering. Als de temperatuur stijgt en de winters dus zachter zijn, geven planten meer en langer pollen af. Ook als er meer CO2 in de lucht zit, neemt het aantal pollen toe. Veel hooikoortspatiënten hebben in februari of al eerder last. Wie pech heeft, houdt symptomen tot in de herfst en ervaart pas verlichting als ook ambrosia is uitgebloeid. 

Pollenarme snijbloemen 
Om hooikoortspatiënten toch van bloemen te kunnen laten genieten, is een lijst met snijbloemen samengesteld die bekend staan om hun lage pollenfactor. Zo leveren rozen en irissen verrassend weinig vervelende reacties op, net als Astrantia, duizendblad en leeuwenbek. Met deze snijbloemen kunnen wervelende, zomerse boeketten worden gecreëerd waar ook hooikoortspatiënten van kunnen genieten. 

Resultaten
In samenwerking met East London florist Grace & Thorn zijn diverse hooikoorts vrije boeketten gemaakt om te onderstrepen dat seizoensgebonden klachten nog steeds verzacht kunnen worden met een mooi boeket. En dat werkte! Editorial en op social media realiseerden we veel publicaties en engagement. 

Afbeelding
Red - anti hooikoorts boeket
Enkele voorbeelden:

YOU Magazine