• LinkedIn
  • Twitter

Trend Collectie Lente/Zomer 2022 valt in de smaak

06 juli 2022

Consument enthousiast over kleurrijke seizoen campagne

Afgelopen maart hebben Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl de Trend Collectie Lente/Zomer 2022 gelanceerd. Hoewel die nog tot eind augustus loopt, hebben we marktonderzoeksbureau Motivaction alvast gevraagd te onderzoeken wat de consument ervan vindt. De Trend Collectie is vooral bedoeld om de koopintentie te stimuleren van consumenten in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. En daarin is de campagne geslaagd.

Bright and Breezy

Afbeelding
High appreciation for Trend Collection Spring/Summer 2022

De Trend Collectie Lente/Zomer 2022 staat in het teken van de Bright and Breezy-sectortrend. Kenmerkend voor de collectie zijn kleurrijke bloemen en planten met een verfrissende esthetiek. Een mooie aanvulling op de sectortrend van krachtige pasteltinten en praktische materialen met een vriendelijke uitstraling. Bloemen en planten die bij deze trend horen, zijn bijvoorbeeld de margriet, de freesia, bougainville en akelei.

Waardering campagne
Het kwalitatieve onderzoek van Motivaction heeft gekeken naar de waardering voor en het effect van de Trend Collectie Lente/Zomer 2022. Met een 8,2 scoorde de campagne bijzonder hoog bij de doelgroep Aesthetic Explorers. Voor onze Trend Collectie Herfst/Winter 2021 kregen we een 7,9, dus we zijn erg blij met dit resultaat. De campagne scoorde in Frankrijk het hoogst: een 8,7.

We zien de waardering ook terug in de toegenomen koopintentie. In onze vier kernlanden geeft 82% van de Aesthetic Explorers aan dat de campagne hen aanzet om bloemen te kopen. Voor kamerplanten was dit 79% en voor tuinplanten 77%. Ook hier scoorde Frankrijk het hoogst, met respectievelijk 96%, 93% en 94%. Eén respondent voegde er zelfs aan toe: “Goeie campagne. Modern en origineel.”

Lookbook
Het online lookbook is een belangrijk onderdeel van de campagne. Hierin staan alle producten van de Trend Collectie, gestyled volgens de trend. Volgens het onderzoek van Motivaction werd het lookbook goed ontvangen: met een beoordeling van een 7,9 van de Aesthetic Explorers en een 7,3 van de Status Seekers.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over De Trend Collectie contact op met Isabel Groot, campagne manager, via igroot@bloemenbureauholland.nl.

                  
Juli 2022