• LinkedIn
  • Twitter

The Lonely Plants Club groot succes

12 november 2022

Speeddaten voor de perfecte plant-ner

De liefde voor planten bracht een hoop mensen op de been in het Londense Mayfair. In The Lucky Club, voor de gelegenheid omgetoverd tot The Lonely Plants Club, kwamen zij bij elkaar voor een speeddatesessie… met planten. Het doel: lang en gelukkig leven met de perfecte plant-ner.

Het pop-upevenement werd georganiseerd door Thejoyofplants.co.uk, in samenwerking met Michael Perry, alias Mr. Plant Geek. Aan de hand van een online quiz werden ‘plant-singles’ op basis van de verzorgingsbehoeften gematcht aan een categorie planten. RHS Chelsea Flower Show Gold winnaar Ian Drummond gaf de gasten een extra zetje in de goede richting.

Mr. Plant Geek: "We hebben allemaal wel eens een relatie gehad met een plant die verkeerd afliep. Sommige planten zijn nu eenmaal te veeleisend, te stekelig of drinken te veel. Maar wie eenmaal de ware vindt, wil nooit meer iets anders. Het is mijn taak om dat soort perfecte matches te organiseren.”

Chanel de Kock, country manager bij Bloemenbureau Holland: “Daten kan vermoeiend en ontmoedigend zijn, maar als je weet wat jij je potentiële plant-ner te bieden hebt en wat die van jou nodig heeft, dan is een match zo gevonden. Daarom hebben we The Lonely Plants Club opgericht. Als je energie en moeite steekt in een relatie met een plant, dan werpt dat altijd zijn vruchten af. Je ziet je liefde opbloeien... letterlijk. Er was een perfecte match voor elke plant-scepticus, per slot van rekening is de dating scene een oerwoud!”

The Lonely Plants Club trapte af met een media-event op dinsdag 11 oktober, waar 45 journalisten en influencers bij aanwezig waren. De gratis toegankelijke consumentenevents waren beide direct uitverkocht. Mensen met een kaartje konden zowel op vrijdagavond als op zaterdag overdag onder het genot van een drankje de online quiz doen op een iPad. Zodra ze aan hun 'type' waren gekoppeld, konden ze hun plant kiezen uit 1 van de 5 plantpersona's – en hopelijk nog lang en gelukkig leven.

De vijf plant-persona’s:

  • The Fitness Fanatic: cactussen en vetplanten. Sterke planten die uitstekend voor zichzelf kunnen zorgen en graag wat persoonlijke ruimte om zich heen hebben.
  • The Romantic: een combinatie van delicate planten en bloeiende planten, sommige met hartvormig blad. Allemaal planten die wel wat extra TLC kunnen gebruiken en daarvoor liefde teruggeven.
  • The Adventurer: bijzondere tropische planten, sommige zeldzaam, met hun oorsprong in exotische klimaten. Ideale plant-ners voor wie graag reist en nieuwe dingen probeert.
  • The Intellectual: planten voor de allesweter. Hoe de plant aan zijn naam komt en wat de voordelen zijn bijvoorbeeld (zoals luchtzuiverende eigenschappen en medicinale toepassingen). Ook Aloë Vera behoorde tot deze persona.
  • The Animal Lover: huisdiervriendelijke planten. Daarmee weet je zeker dat je huisdier veilig is in gezelschap van je nieuwe match.

Behalve dat The Lonely Plants Club succesvolle mens-plant-matches heeft opgeleverd, blijkt dat planten ook mensen onderling dichter bij elkaar brengen. Uit onderzoek van Thejoyofplants.co.uk blijkt dat 34% van de mensen planten een goed gespreksonderwerp vindt voor een date. Bijna een kwart van de mensen voelt zich meer aangetrokken tot een liefdespartner die enthousiast is over kamerplanten, omdat dat laat zien dat ze zorgzaam zijn (48%), gemeenschappelijke interesses hebben (65%) en verantwoordelijk zijn (49%). Wie de juiste plant-ner vindt, heeft mogelijk meer kans op het vinden van liefde in de echte wereld.

Het pop-up-event, inclusief de link naar de website van The Joy Of Plants, heeft veel aandacht gekregen in de pers, zoals in The Sun, Daily Mirror, Daily Star en Daily Express. Ook regionaal was er veel aandacht, onder meer in WalesOnline, Leicester Mercury en Edinburgh Live. Verder werd het event onder meer genoemd in Secret London’s lijst van ‘12 Wonderful Things To Do In London This Weekend (Oct 14–16)’ en door het team uitgeroepen tot ‘beste keus’.

                     
November 2022