• LinkedIn
  • Twitter

The Green Gallery op Salone del Mobile, Milaan

31 maart 2017

Online magazine The Green Gallery komt na de spectaculaire lancering bij Het Rijksmuseum in mei 2015 voor de tweede keer tot leven, dit keer op de Salone del Mobile, dé internationale interieur- en designbeurs in Milaan. De zesde editie van het online magazine wordt op 4 april 2017 gelanceerd, niet geheel toevallig, op de openingsdag van deze beurs.

Magische oase
Geïnspireerd door de eindeloze schoonheid van de natuur, creëert The Green Gallery in samenwerking met The Wunderkammer een magische oase bij de Wallpaper* Handmade expositie. De tuin van de Mediateca di San Teresa wordt voor de gelegenheid zes dagen lang omgetoverd tot een betoverende, florale wereld. 

“Met de natuurlijke kunstinstallatie nodigen we je uit om een florale wereld van The Green Gallery te betreden die betovert en je even stil en versteld doet staan. Een wereld die je leidt naar het toonaangevende Le Refuge.” – Esther de Waard, The Green Gallery.

Afbeelding
Le Refuge

Le Refuge
Le Refuge is een uniek design meubelstuk van designer Marc Ange wat voor het eerst in Milaan tentoongesteld wordt door The Invisible Collection.

“Le Refuge is een plek waar je rust en comfort vindt. Het is de projectie van een jeugdherinnering. De grote bladeren vormen een schuilplaats onder de zon, weg van de realiteit, net als het denkbeeldige oerwoud dat groeit in de kamer van een kind dat wil ontsnappen aan de waan van de dag.” – Marc Ange. 

Tot standkoming
Het Bloemenbureau werd circa twee maanden geleden benaderd door The Invisible Collection om gezamenlijk Le Refuge te presenteren op de befaamde Salone del Mobile. Het online magazine van Bloemenbureau Holland, The Green Gallery, creëert hiervoor een exclusieve bloemen- en planteninstallatie, die mede dankzij de enthousiaste medewerking van vele kwekers en exporteurs tot stand komt.  

Wallpaper* Handmade Expositie
Online magazine The Green Gallery komt zes dagen lang tot leven bij de Wallpaper* Handmade expositie tijdens Salone del Mobile 2017. 

Tuin van de Mediateca di San Teresa
Via della Moscova
28, 20121 Milano

4 April – 12:00pm to 4:00pm
5th to 8th April – 10:00am to 7:00pm
9th April – 10:00am – 5:00pm

Afbeelding
logo The Green Gallery wit
The Green Gallery editie #6 
De lente-editie van The Green Gallery gaat eveneens op 4 april officieel live en staat in het teken van het ontwaken van de lente, met liefde voor de natuur, mystiek en botanische pracht.

Over The Green Gallery
The Green Gallery is een online magazine van Bloemenbureau Holland waarin bloemen en planten worden gepresenteerd als muze voor liefhebbers van mode, food, design, kunst en interieur. Op 4 april wordt The Green Gallery #6 gelanceerd. Het online magazine komt vier keer peer jaar uit. Het is gemaakt in samenwerking met creatieve geesten zoals fotografen van Vogue, W Magazine en Kinfolk, stylisten van Elle Deco, toonaangevende en opkomende artiesten en influencers die het tijdbeeld van nu bepalen. Internationale liefhebbers van bloemen en planten. www.thegreengallery.com

Over The Invisible Collection
Zeldzame en unieke meubelstukken die voorheen alleen toegankelijk waren voor professionals en een elite klantenkring, worden voor het eerst online door The Invisible Collection aangeboden aan een breder publiek. De website cureert exclusieve meubelstukken, die worden gecreëerd door Franse en internationale iconen en talenten uit de 21ste eeuw. www.theinvisiblecollection.com.

Over Marc Ange
Parijse designer Marc Ange is geboren in Rome. Zijn familiegeschiedenis is surreëel, verscheurd door kunst, religie en waanzin. Aan zijn jeugd hield hij een bewuste verwarring over van werkelijkheid en onwerkelijkheid die in al zijn creaties terugkomen. In zijn woonplaats Los Angeles creëert hij kunst voor diegenen die zijn smaak delen. Zijn missie is om een kunstwerk van het leven te maken. Cliënten van Marc Ange zijn Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton, Ferrari en Moet & Chandon. 

Over The Wunderkammer
De installatie in de tuin van de Mediateca de San Teresa is in opdracht van The Green Gallery door The Wunderkammer ontworpen en gecreëerd. The  Wunderkammer zijn master florists die het beste van bloemen en planten laten zien in alles wat ze doen.