• LinkedIn
  • Twitter

Terugblik Vrouwendag-actie van de Bijenkorf & Mooiwatbloemendoen.nl

10 maart 2017

Woensdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. De Bijenkorf vierde dat samen met Mooiwatbloemendoen.nl. Ter ere van de vrouw werden in alle Bijenkorf-filialen bloemen uitgedeeld aan vrouwen. Bovendien werd het gedicht 'Ode aan de vrouw' op een etalageraam van de Haagse Bijenkorf geïllustreerd, in het zicht van winkelend publiek en pers.

Enthousiaste reacties
Veel vrouwen reageerden blij verrast op de bloem. “Wat sympathiek, echt leuk om als vrouw op deze dag extra in het zonnetje gezet te worden met zo’n mooie bloem”. Bij de etalage, waar illustrator Hyshil Sander het gedicht 'Ode aan de vrouw' van Kim Triesscheijn tekende, bleven ondanks het slechte weer veel mensen staan en lezen. De video van deze dag geeft een goed beeld, net als de foto’s onderaan dit artikel.

Please accept marketing-cookies to watch this content.

Verrassingseffect
Omdat de Bijenkorf met deze actie het winkelend publiek ter plekke wilde verrassen en het gedicht op Internationale Vrouwendag officieel onthuld werd, is er vooraf niet te veel ruchtbaarheid aan gegeven. Wel werd de pers kort voor Vrouwendag uitgenodigd en werden consumenten op de dag zelf opgeroepen om langs te komen. Media, zoals RTV Rijnmond en het AD in Rotterdam, waren aanwezig om verslag uit brengen. De illustratie op het Haagse etalageraam blijft een week staan.

Meer informatie
Meer informatie over deze actie kunt u lezen in het persbericht van 8 maart.