• LinkedIn
  • Twitter

Rent a Balcony: nazomers balkon-geluk in Duitsland

23 september 2016

Warme kleuren, weelderige herfstplanten in Indian Summer stijl en puur comfort: dit alles brengt het mobiele balkon van Pflanzenfreude.de met ‘Rent a Balcony’. Met behulp van een hoogwerker ontstaat er een sfeervolle tuin-oase op iedere gewenste etage. Gelukkige winnaars in vier Duitse steden, die altijd al droomden van een eigen balkon, ervaren dit nu zelf. De nu al succesvolle campagne wordt positief door de media opgepakt, waaronder een reportage op WDR vanavond om 19 uur.

Afbeelding verwijderd.

Tuinplanten-oase in München
Tijdens een hectische werkdag is er niets lekkerder dan een kopje thee en een broodje in de buitenlucht met planten om je heen, om zo je creativiteit een nieuwe boost te geven. Ook in het najaar als de lucht lekker fris aanvoelt. Precies deze heerlijke onderbreking gaf Pflanzenfreude.de aan Irina van modeblog Fashionambit. Een hoogwerker ontvouwde zich tot een heus balkon vol herfstplanten zoals: skimmia, bolchrysanten en viooltjes. De hele set-up zorgde voor een echte tuinplanten-oase op haar tijdelijke balkon. "Eindelijk een eigen balkon. En ook nog eens vol planten! Zo’n balkon is de perfecte inspiratiebron voor het najaar " aldus Irina.

Traditioneel ‘Wiesn’ -ontbijt in de lucht
Mooi aansluitend op het Oktoberfest dat momenteel in München plaatsvindt, ging een tweede balkon de lucht in. Ditmaal met een traditioneel ‘Wiesn’-ontbijt. Met Beierse lekkernijen als worst, weizenbier en krakelingen genoot winnaar Lukas (geheel in Beierse klederdracht) van zijn ‘eigen’ balkon vol planten. De winnaar was oprecht gefascineerd door de bonte verscheidenheid aan herfstplanten. "Dit balkon is veel comfortabeler dan de Oktoberfest-tenten. En een unieke ervaring die ik niet snel zal vergeten" zegt Lukas over de botanische verlenging van zijn appartement op de tweede verdieping.

Brede media-aandacht
Op beide balkondagen zijn er fotoreportages en filmopnamen gemaakt door onder andere Mit Vergnügen, Rheinische Post en televisiestation WDR, van de opbouw tot het vastleggen van de ervaringen van de winnaars. Er volgen komende week nog balkonsessies in Keulen, Hamburg en Berlijn.

Onderstaand het eerste beeldmateriaal van onze balkontournee. Meer informatie over ‘Rent a Balcony’ is te vinden op Pflanzenfreude.de, Facebook en Instagram.

Neem voor meer informatie contact op met campagne manager Isabel Groot via
+31 (0)174 72 70 12 of i.groot@bloemenbureauholland.nl.