• LinkedIn
  • Twitter

Onze beeldbank is vernieuwd

30 maart 2021

Makkelijker zoeken in duizenden beelden

De beeldbank op de website van Bloemenbureau Holland is vernieuwd. Er zijn niet alleen nieuwe beelden aan toegevoegd, ook de zoekfunctie is verfijnd. Dit maakt het nog makkelijker om fotomateriaal te vinden en te downloaden, voor zowel drukwerk als digitaal gebruik.

Afbeelding

Dit vind je in de beeldbank
De Bloemenbureau Holland-beeldbank bestaat uit ca. 7.000 professionele beelden van bloemen, kamerplanten en tuinplanten. Het type foto dat geboden wordt is divers: sfeerbeelden, productfoto's en editorial/redactionele beelden. Ook qua resolutie is er veel keuze. We onderscheiden high res (20MP+) foto’s, medium res (5-20MP) of low res (0-5MP) bestanden. Dit betekent dat het vanaf nu ook mogelijk is om foto’s voor drukwerk te downloaden.

Verbeterde zoekfunctie
Niet alleen het fotoaanbod is verbeterd, ook de zoekfunctie is verfijnd. Dit maakt het vinden van het juiste beeld een stuk gemakkelijker. Wat er is veranderd?

  • De bloemen en planten zijn gecategoriseerd op naam/geslacht en soort/cultivars. Je kunt dus op verschillende manieren zoeken, door eenvoudig een naam in te typen in het zoekveld of door te kiezen voor familie of soortnaam.
  • Zoeken op Nederlandse naam (of Frans, Duits, Engels op de betreffende sites) geeft ook de Latijnse naam. 
  • De navigatie is gemakkelijk en overzichtelijk – links staan de filters, rechts staan de beelden. Er kan gefilterd worden op product, op kleur, op setting (bijvoorbeeld balkon en terras), gelegenheid (onder andere trouwen) en speciale dagen (denk aan Kerstmis). Filteren op resolutie is ook mogelijk, net als op formaat.

Gebruiksgemak en gebruiksrechten
De beelden zijn eenvoudig één voor één te downloaden, of maak een lijstje en download alle beelden tegelijk. Bij alle foto’s worden de gebruiksrechten vermeld. We bieden foto’s die voor een bepaalde tijd van maximaal 5 jaar vrij gebruikt kunnen worden, graag met vermelding van de bron (Bloemenbureau Holland, Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl).

Meer weten?
Wil je meer weten over onze vernieuwde beeldbank? Neem dan contact ons op via info@bloemenbureauholland.nl.