• LinkedIn
  • Twitter

Meer aandacht voor Keniaanse kwekers Bloemenbureau Holland

02 mei 2022

Riya Bunty Shah wordt lokale BBH-ambassadeur voor Kenia

Begin dit jaar zijn we een nauwe samenwerking gestart met Riya Bunty Shah. Zij is een van de drie directeurs van Bloomingdale Roses Kenya Ltd. Met deze waardevolle samenwerking zetten we de eerste stappen om ons contact met internationale kwekers te versterken. 

Afbeelding
Riya Bunti Shah
Riya is lid van de ledenraad van Royal FloraHolland. Ze gelooft in collectieve en generieke promotie. “Als internationale kwekers zijn we letterlijk verder verwijderd van de activiteiten van het Bloemenbureau. De nadruk in consumentencommunicatie ligt op onze voornaamste exportbestemmingen. Dit zorgt voor een rechtstreekse positieve impact op klanten in deze markten. Maar meestal krijgen wij niets mee van deze activiteiten. En als je niet weet hoe je financiering op goede wijze wordt gebruikt, heeft dat een negatieve invloed op hoe je naar de waarde van collectieve promotie kijkt,” zegt Riya.

Nieuwe focus
Bestuursvoorzitter Marco van der Sar benadrukt het belang van inzicht krijgen in het perspectief en de behoeften van internationale kwekers. “We richten onze corporate communicatie vooral op onze kernmarkten van klantcommunicatie (Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland). Hierdoor zijn we het contact kwijtgeraakt met de bedrijven buiten deze landen, die ook een bijdrage leveren. Met de inzichten die Riya krijgt in haar ontmoetingen met lokale stakeholders kunnen we onze zichtbaarheid in dit gebied verhogen.”

Na de eerste analyse wordt een stappenplan opgesteld om de zichtbaarheid en verbinding met de Keniaanse kwekers te verhogen. Het plan zal gericht zijn op het beter delen van informatie en inzichten, en het opbouwen van relaties. Manager Corporate Communicatie Simone Dussine en Marco van der Sar zijn aanwezig tijdens IFTEX om kwekers te ontmoeten en bezoeken. Ze willen daar kansen bespreken voor specifieke en gezamenlijke promotie. Daarnaast kijken we naar nieuwe manieren om kwekers uit Kenia en andere landen beter te informeren. Deze communicatie wordt een aanvulling op bestaande evenementen en nieuwsbrieven.

Contact
Om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Bloemenbureau Holland kan je je inschrijven voor onze maandelijkse internationale nieuwsbrief. Ben jij als kweker werkzaam buiten onze kernlanden en wil je jouw gedachten delen? Neem dan contact op met Riya Shah via riya@bloomingdaleroses.com.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Simone Dussine, manager corporate communicatie, via sdussine@bloemenbureauholland.nl.

                  
Mei 2022