• LinkedIn
  • Twitter

Mediajury kiest Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2015

29 december 2014

Tijdens de Nederlandse FLORALIËN in mei 2014 heeft een mediajury op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl de Balkon- en Terrasplant van het Jaar 2015 gekozen. De winnaars zijn Fuchsia en Passiflora. 
In april en mei van 2015 zijn zij als Balkon- en Terrasplant van het jaar de vaandeldragers voor de productgroepen 'éénjarige zomerbloeiers' en 'kuipplanten'. 

Juryrapport

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van consumentenmedia als Eigen Huis & Tuin, Home and Garden, Groei & Bloei, RTL Koffietijd, Margriet, Bloem & Plant en de Telegraaf. De jury is helder in haar keuze: Fuchsia en Passiflora zijn echte zomertoppers. 

In het rapport staat over de Fuchsia: ‘Een veelzijdige en dankbare bloeier met een rijke variatie aan kleuren. De Fuchsia wordt helemaal hip in 2015. Voor veel jongeren is de nieuwe Balkonplant van het Jaar misschien wat onbekend, maar juist daardoor extra verrassend.’ 

Over de Passiflora is de jury ook enthousiast: ‘De schitterende bloemen geven direct een exotisch sfeer aan het terras waardoor je direct een zomergevoel krijgt. Deze terrastopper nodigt uit om elke dag te bewonderen.’