• LinkedIn
  • Twitter

#LoveFloriade roadtour groot succes

18 augustus 2022

Tuinbouwsector trots op Floriade

De #LoveFloriade roadtour heeft een heel weekend lang de bloemetjes, planten, groenten, fruit en bloembollen buitengezet. De kleurrijke karavaan, met een rijdende kas als stralend middelpunt, bracht een feestelijke ode aan Floriade: #LoveFloriade. Het doel: positieve aandacht voor Floriade. We blikken terug op een geslaagde actie.

Wat eraan voorafging

Afbeelding
#LoveFloriade roadtour
Eind juli deden we – een gelegenheidscoalitie van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis – een oproep aan de hele Nederlandse tuinbouwsector: laten we samen in actie komen voor Floriade. Onder de noemer #LoveFloriade wilden we Floriade extra onder de aandacht brengen van het publiek. Aan onze oproep werd massaal gehoor gegeven.

De aftrap
Donderdagmiddag 11 augustus om 17.00 uur was het zover: de officiële aftrap van de #LoveFloriade roadtour in het Van der Valk Hotel Schiphol. Na inspirerende woorden van onder meer Jan de Boer, voorzitter van de gelegenheidscoalitie, Marco van Zijverden, voorzitter van de adviesraad van Floriade
en Harm Custers van Takii Europe, werd de rijdende kas gepresenteerd.

De #LoveFloriade roadtour
Vrijdagochtend 12 augustus vertrok de karavaan vanuit Aalsmeer. Drie dagen lang toerde een enthousiast team langs verschillende plaatsen, waaronder oud-Floriadeparken, zoals Amsterdam (Amstelpark), Zoetermeer (Rokkeveen) en Rotterdam (Euromast). Onderweg werd het publiek getrakteerd op bloemen, bloembollen, planten, groenten en fruit. Royaal ter beschikking gesteld door de Nederlandse tuinbouwsector. Het stralende weer maakte de roadtour extra feestelijk.

Op zondag 14 augustus werd de #LoveFloriade roadtour feestelijk afgesloten bij Floriade in Almere. Hans Bakker, directeur van Floriade, verwelkomde de karavaan en sprak zijn dank uit aan de tuinbouwsector voor deze geslaagde actie. Hierna volgde een hapje en een drankje en deelden we de laatste producten uit aan Floriade-publiek.

Op het NOS-journaal!
Zowel voor, tijdens als ná de roadtour is er veel media-aandacht geweest voor #LoveFloriade. Het NOS-journaal (minuut 11.01 - 11.50) besteedde op vrijdagmiddag aandacht aan de roadtour! Verder hebben we via de LinkedIn-pagina’s van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis, en via onze consumentenkanalen @mooiwatbloemendoen en @mooiwatplantendoen op Instagram en Facebook het publiek laten meegenieten.

Bekijk de beelden 
Klik hier voor het e-magazine met foto’s en filmpjes van de #LoveFloriade roadtour. 

Over Floriade Expo 2022
Tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert hier – samen met nationale en internationale partners – innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema ‘Growing Green Cities’ centraal. Het expo-terrein ligt dichtbij Amsterdam, direct aan de A6, met uitzicht op de skyline van Almere.

Meer informatie
Voor meer informatie over de #LoveFloriade roadtour kun je contact opnemen
met Winnie Scheffmann, project manager corporate communicatie a.i. via wscheffmann@bloemenbureauholland.nl.

Download HR-foto’s voor print

            
Augustus 2022