• LinkedIn
  • Twitter

Isa Hoes benoemd tot nieuwe Groenburgemeester Amsterdam

10 april 2022

Actrice en Bloemenbureau Holland bundelen krachten

Op maandag

Afbeelding
Isa Hoes appointed as new Green Mayor of Amsterdam
21 maart is actrice en podcastmaakster Isa Hoes in Pakhuis de Zwijger benoemd tot de nieuwe Groenburgemeester van Amsterdam. Hiermee volgt zij rapper Dio op, die als eerste deze rol op zich nam in 2021. Met haar grote netwerk, aanstekelijke enthousiasme en unieke motivatie is Hoes de perfecte kandidaat om de grijze straten van de hoofdstad groener te kleuren.

Een belangrijke rol
Met het overnemen van de titel van Groenburgemeester zet Hoes het werk voort dat Dio begonnen is in 2021. Dit jaar wordt de functie, die hiervoor vooral symbolisch was, aangevuld met taken, een missie en duidelijke nieuwe doelen. De Groenburgemeester helpt wijken groener te maken en zoekt proactief naar manieren waarop dit mogelijk gemaakt kan worden. Daarnaast beloont ze groenhelden voor hun inspanningen. Zij kunnen genomineerd worden via de groene brievenbus.

Groene brievenbus
Het groener maken van de straten in de stad is geen kleine opgave en alle hulp hierbij is welkom. Daarom is er een digitale groene brievenbus opgezet voor groene suggesties, initiatieven en projecten. Uit de inzendingen wordt een aantal winnaars gekozen. Bij het kiezen van de winnaars zijn de criteria haalbaarheid, verscheidenheid en de behoefte uit de omgeving. De winnende ideeën worden (financieel) ondersteund en uitgevoerd. Natuurlijk helpt de Groenburgemeester ook bij het waarmaken van deze projecten. “Met de groene brievenbus willen we de schakel vormen tussen burgers die graag hun buurt, straat of plein willen vergroenen en partijen die hier al mee bezig zijn.” De brievenbus is pas de eerste van vele activiteiten en initiatieven. Hier vertellen we later dit seizoen meer over.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Isabel Groot, campagne manager, via igroot@bloemenbureauholland.nl.

                  
April 2022