• LinkedIn
  • Twitter

FloriWorld opent met een spectaculair online event

08 april 2020

Spectaculaire, zintuigelijke beleving van bloemen en planten.
Visitekaartje van de sierteeltsector.

FloriWorld, de nieuwste bloemen- en plantenattractie van Nederland, gaat open! Onder het mom 'Experience the magic of real and virtual flowers' laat deze spectaculaire sierteeltattractie consumenten ervaren wat bloemen en planten met je doen. Eerst online en zodra het kan (vanwege corona) gaan de deuren in Aalsmeer open voor bezoekers. Op termijn zal het ook gaan fungeren als thuisbasis voor Bloemenbureau Holland. De Online Opening van FloriWorld vindt plaats op Hemelvaartsdag, 21 mei 2020. 

Voor toeristen en meer
FloriWorld is allereerst een spectaculaire, leuke en leerzame ontdekkingstocht voor toeristen, scholieren en studenten. Ze ervaren er met al hun zintuigen wat bloemen en planten voor je doen. De ligging, om de hoek van Amsterdam en Schiphol, is ideaal voor het toeristische aanbod. FloriWorld beslaat een vloeroppervlak van ongeveer een voetbalveld, verdeeld over meerdere verdiepingen. De verwachting is dat de attractie 350.000 bezoekers per jaar zal gaan trekken.

Nieuwe locatie Bloemenbureau Holland

Afbeelding
FloriWorld impression

Maar FloriWorld is meer. Het is ook de thuisbasis van de sierteeltsector met kantoren, vergaderruimtes en congreszalen voor zakelijke events. Ook Bloemenbureau Holland zal zich er gaan vestigen. Een prachtige omgeving om consumenten te inspireren en te activeren vanuit het hart van de Nederlandse bloemen- en plantensector. Bovendien zijn de zakelijke lijnen kort, met veel relevante bedrijven op loopafstand.

Aandeelhouders en partners​
FloriWorld wordt breed gedragen door meerdere initiatiefnemers, aandeelhouders en participanten. Bloemenbureau Holland is een van die aandeelhouders, naast Royal FloraHolland en Dutch Experience Group.  

Waar en wanneer?​
De online opening van FloriWorld is op 21 mei live te zien op de website www.floriworld.nl en de social media kanalen (Facebook en Instagram) van FloriWorld. Vanaf 14.00 uur wordt het publiek tijdens een live Broadcast Show meegenomen in de betoverende wereld van bloemen en planten. De voorstelling bestaat uit 12 delen, elk half uur wordt een ander thema en regio uitgelicht. De show is gedeeltelijk in het Engels en gedeeltelijk in het Nederlands. 

FloriWorld is gevestigd aan de Sierteeltstraat 1 in Aalsmeer en opent haar deuren zodra het, gezien de omstandigheden, kan. Bloemenbureau Holland verhuist ook naar deze locatie, waarschijnlijk in het najaar van 2020.
Houd onze nieuwsbrieven en de website van FloriWorld in de gaten voor het laatste nieuws.


Afbeelding
FloriWorld uitnodiging online opening 21 mei 2020