• LinkedIn
  • Twitter

Exposé #15 benadrukt kracht van Nederlandse teelt

04 mei 2017

De nieuwste editie van de portrettenreeks Exposé is weer live. Dit keer staat Ruby Barber van bloemen- en plantenstudio Mary Lennox uit Berlijn in de spotlight. Op de consumentenwebsites Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl en hun internationale varianten kunnen consumenten zich tegoed doen aan de inspirerende video en de bijbehorende artikelen. 

Exposé

Afbeelding
Ruby_Mary_lennox Expose
Exposé is een serie videoportretten waarin we je voorstellen aan een variëteit aan mensen. Van kweker tot blogger, van arrangeur tot parfumeur, van gardenista tot styliste. Ze hebben een ding gemeen: ze hebben íets met bloemen of planten. Dat íets noemen we ook wel bevlogenheid. Ze zijn tussen de bloemen en planten opgegroeid of hebben ze later in hun leven in hun hart gesloten. Ze zijn vakidioot of hebben een hobby heerlijk uit de hand laten lopen. Hoe dan ook, ze hebben een bovenmatige interesse in bloemen en/of planten en wij vertellen hun verhaal. 
Eerder hebben we o.a. al kennisgemaakt met ‘flower artist’ Azuma Makoto, illustratrice Katie Scott en de mannen achter The Wunderkammer.

Please accept marketing-cookies to watch this content.

Mary Lennox    
Maak kennis met Ruby Barber, het creatieve brein achter studio Mary Lennox. Vanuit thuishaven Berlijn creëert ze botanische set-designs en wordt ze wereldwijd veelgevraagd als bloemstylist. Met haar opgedane studie- en werkervaring in verschillende werelddelen heeft ze een unieke kijk op bloemen en planten. 

Hollandse kracht
Toen Rudy Barber met haar studio neerstreek in Europa maakte ze het haar prioriteit om naar de bron van de bloemenindustrie te gaan. Ze reisde af naar Nederland om daar zonder tussenpersonen, en met eigen ogen, te zien wat de markt te bieden heeft. Te beginnen met de veiling in Aalsmeer, vanuit daar werden de eerste contacten gelegd. Tegenwoordig wordt ze dikwijls uitgenodigd in de kas. Barber: “Pas toen ontdekte ik de rijke mogelijkheden van werken met Nederlandse importeurs en hun indrukwekkende industrie. Het is immens groot en ik heb nog veel te leren, maar ik kijk er naar uit om het beter te leren kennen.” 

Laat je inspireren
Houd de websites Mooiwatbloemendoen.nl & Mooiwatplantendoen.nl en hun internationale varianten goed in de gaten voor een flinke dosis inspiratie. Bekijk en deel de video, het beeldmateriaal van Exposé#15, zijn met naamsvermelding kosteloos te gebruiken voor online doeleinden.