• LinkedIn
  • Twitter

EU-financiering voor pan-Europese sierteeltpromotiecampagne toegekend

05 januari 2021

Dankzij een unieke samenwerking tussen zes Europese sierteeltpromotieorganisaties heeft de EU financiering verleend voor een nieuwe promotiecampagne om de verkoop van bloemen en planten in het voorjaar van 2021 te stimuleren.

Vanwege de impact van de Covid-19 crisis op de Europese landbouwsector heeft de EU een noodfonds van 10 miljoen euro opgericht voor campagnes die helpen de marktomstandigheden in 2021 te herstellen. Intensief lobbyen door Union Fleurs en VBN heeft ertoe geleid dat de sierteeltsector is aangewezen als een van de vijf sectoren die dit noodfonds mogen aanvragen.

Succesvolle gezamenlijke aanvraag
We zijn er trots op dat onze gezamenlijke aanvraag succesvol en goedgekeurd is, en we zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van de Europese sierteeltsector met deze extra campagne. Inclusief de EU-financiering van 85%, bedraagt het totale budget van deze campagne 1,9 miljoen euro, te investeren in een overkoepelende promotiecampagne voor bloemen en planten in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Denemarken en Nederland. Een groot deel van het budget zal worden besteed in Frankrijk en Duitsland, vanwege het handelsbelang dat de meeste partners hebben in deze twee landen. Union Fleurs nam het initiatief voor dit samenwerkingsverband.

Dennis van der Lubbe, managing director van Bloemenbureau Holland: "Ik ben blij dat we ondanks de extreme tijdsdruk van de aanvraag deze subsidie uit het noodfonds van de EU hebben ontvangen. Het is onze missie om, namens onze stakeholders, de consument te inspireren en te stimuleren om meer bloemen en planten te kopen. Door samen te werken met onze Europese partners kunnen we dat in 2021 nog beter doen."

Dank aan de partners
We bedanken alle partners die hebben bijgedragen aan het aanvraagproces en we kijken uit naar een impactvolle campagne die de Europese consument stimuleert om in 2021 meer bloemen en planten te kopen.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Simone Dussine, country manager Nederland, via s.dussine@bloemenbureauholland.nl.

Afbeelding
EU-financiering toegekend voor pan-Europese sierteeltpromotiecampagne