• LinkedIn
  • Twitter

Dennis van der Lubbe vertrekt bij Bloemenbureau Holland

24 november 2021

Dennis van der Lubbe vertrekt per 31 december bij Bloemenbureau Holland (BBH). Hij was sinds maart 2018 directeur. Vanaf volgend jaar begint Dennis als Europees marketing directeur voor een startup op het gebied van corporate wellness.

Bestuursvoorzitter Marco van der Sar: “Dennis heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan de professionalisering van BBH op het gebied van consumentenmarketing. Naast de effectieve campagnes die positief scoren en bewezen rendement opleveren, zijn shopper activaties uitgerold met veel kwekers, kopers en retailers in verschillende landen. Daarnaast zijn er talloze campagnes geweest en hebben we EU subsidies kunnen inzetten. Ik wens Dennis veel succes in zijn nieuwe functie”.  

Lastig moment
“Er is nooit een goed moment om een organisatie te verlaten.” Aldus Dennis van der Lubbe. “Maar deze kans die voorbijkwam, kon ik niet laten schieten. Ik ben erg trots op het team van het Bloemenbureau en alles wat zij de laatste jaren hebben weten te bereiken. De uitdaging voor de organisatie ligt nu vooral in het creëren van meer verbinding met onze achterban en de rest van de sector, door aan de stakeholders goed te laten zien wat BBH doet en bereikt.” 

Opvolging 
Wie Dennis gaat vervangen is op dit moment nog niet bekend. De werving van een nieuwe directeur is gestart. “In deze fase waar BBH zich in bevindt is het belangrijk dat we een directeur vinden die het team van BBH kan begeleiden, maar die ook in staat is om onze sector met elkaar te verbinden vanuit de activiteiten die BBH doet voor de betalende supporters. Het is jammer dat Dennis heeft besloten een andere richting te kiezen, echter de basis die in de afgelopen jaren is neergezet geeft ons een goede uitgangspositie om op door te ontwikkelen. “ Aldus Marco van der Sar. 

Inspelen op consumentenbehoeftes  
Bloemenbureau Holland is een stichting opgericht door de sierteeltsector met als doel consumenten te verleiden om meer bloemen en planten te kopen. De afgelopen jaren werkte BBH aan consumentenpromotie, marketingtools, shopper activatie en het meten van effecten van campagnes. In samenwerking met kwekers en exporteurs speelt het Bloemenbureau in op consumentenbehoeftes en ontwikkelt activiteiten om deze om te zetten in aankoop van bloemen en planten. Komende jaren bouwt BBH dit verder uit in samenwerking met de sector, zodat consumenten meer gaan besteden aan bloemen en planten.  

Neem voor meer informatie contact op met: 
Marco van der Sar, bestuursvoorzitter Bloemenbureau Holland via: m.vandersar@aislinc.nl