• LinkedIn
  • Twitter

De Woonplanten van 2018 zijn bekend

06 juni 2017

De PR-campagne ‘Woonplant van de Maand’ wordt ook in 2018 voortgezet. Met deze campagne laten we het brede en diepe assortiment van kamerplanten zien en kunnen we de pers en de consumenten elke maand nieuwtjes over planten vertellen. Met als doel dat consumenten ervan overtuigd raken dat je je lekkerder voelt met planten om je heen en daardoor meer planten gaan kopen. Bovendien bieden we hiermee de handel en de verkooppunten een jaarrond programma om op in te haken. 

Hoe worden de producten geselecteerd?  
De lijst met planten is tot stand gekomen in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Bij de selectie is rekening gehouden met een aantal criteria. Zo mag een product slechts een keer per drie jaar gepromoot worden om zodoende zoveel mogelijk productgroepen te bedienen. Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen en moeten de  producten  in een periode van zeven maanden goed worden aangevoerd (1 à 2 seizoensproducten uitgezonderd). Bovendien bekijken we of de planten interessant zijn voor de consumenten(pers) en aansluiten bij de huidige tijdgeest. 

Productlijst 2018

Januari

Dracaena

Februari

Winterbloeiers (Primula obconica, Senecio cruentus, Jasminum)

Maart

Voorjaarsbrengers (Narcis, Muscari, Hyacinth, Tulp, Fritellaria)

April

Hortensia

Mei

Zen Planten (Bonsai, Ficus Ginseng, Dracaena lucky bamboo)

Juni

Potchrysant

Juli

Vette planten (succulenten)

Augustus

Scindapsus

September

Vlinderorchidee

Oktober

Groene dierenvrienden (Chlorophytym, Cyperus, kattegras, Beaucarnea, bamboe

November

Rhipsalis

December

Anthurium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De lijst wordt nu al bekend gemaakt om de verschillende verkoopkanalen en producenten voldoende tijd te geven vooruit te plannen en hen te stimuleren eigen verkoopacties te ontwikkelen om zo optimaal te profiteren van alle aandacht.