• LinkedIn
  • Twitter

De #LoveFloriade roadtour is gestart!

12 augustus 2022

Karavaan toert drie dagen door Nederland


Download hier de HR-foto

Donderdag 11 augustus om 17.00 uur was het zover: de officiële aftrap van de #LoveFloriade roadtour. Een ludieke actie, die georganiseerd is door een gelegenheidscoalitie van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis. De tuinbouwsector wil hiermee laten zien dat we trots zijn op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade – en het park op een positieve manier extra onder de aandacht brengen bij het publiek. 

In het Van der Valk Hotel Schiphol, gelegen aan de A4, werd de actie gepresenteerd aan pers en genodigden. Daarbij waren ook Jan Willem Griep – voormalig financieel directeur van Floriade 2002 Haarlemmermeer – en de huidige Floriade-directeur Hans Bakker aanwezig. 

Bert Schouten, bestuurslid van Bloemenbureau Holland deed het welkomstwoord samen met Jan de Boer, voorzitter van de gelegenheidscoalitie #LoveFloriade. Daarna vertelde Ivo Putman van De Grote Tuinverbouwing een positief verhaal over de sector en Floriade en waren er inspirerende woorden van landschapsarchitect Niek Roozen, die aan vele Floriades verbonden is. 

Marco van Zijverden, voorzitter van de adviesraad van Floriade, benadrukte het belang van Floriade: “Floriade is duurzaamheid op een leuke en interessante manier, met eindeloos veel voorbeelden om steden en je eigen plek in de stad te vergroenen. Daarnaast is het natuurlijk ook een heerlijk dagje uit met mooie tuinen en de indrukwekkende kas.” 

Jan de Boer, voorzitter van de gelegenheidscoalitie zei:“Geef die mooie Floriade een kans! Ga ervan genieten en ervaar het zelf.” 

Daarna volgde het moment waarop iedereen had gewacht: de onthulling van de #LoveFloriade karavaan. Die ziet eruit als een mini-Floriade: een rijdende kas, met daaromheen auto’s en karren vol met bloemen, planten, groenten, fruit en bloembollen. Mogelijk gemaakt door kwekers en handelaren die Floriade een warm hart toedragen. 

De karavaan vertrekt vrijdag 12 augustus om 8.00 uur vanuit Royal FloraHolland, Legmeerdijk 313 in Aalsmeer. Tot en met zondag 14 augustus rijdt de karavaan langs zoveel mogelijk plaatsen met oud-Floriade parken. Onder meer Amsterdam (Floriade 1972 - Amstelpark), Zoetermeer (Floriade 1992 - Rokkeveen) en Rotterdam (Floriade 1960 – Het Park bij de Euromast). 

Onderweg delen we gratis bloemen, planten, groenten, fruit en bloembollen uit. Het publiek is welkom in de mobiele kas en kan daar een selfie maken voor op sociale media. De boodschap van en voor iedereen luidt: #LoveFloriade

De #LoveFloriade roadtour eindigt op zondag 14 augustus bij Floriade Expo 2022 in Almere.
De karavaan, wordt hier feestelijk onthaald, onder meer door de directeur van Floriade. Alle deelnemers, genodigden en andere aanwezigen vieren gezamenlijk het einde van deze ludieke roadtour. Zorg dat je erbij bent! 

#LoveFloriade volgen 
Via onze socialmediakanalen @mooiwatbloemendoen en @mooiwatplantendoen, kun je de #LoveFloriade roadtour volgen. Maar het is natuurlijk nog mooier als je er live bij bent. 
Klik hier om te zien wanneer de karavaan op welke locatie wordt verwacht. Je bent van harte welkom! 

Over Floriade Expo 2022 
Tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert hier – samen met nationale en internationale partners – innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema ‘Growing Green Cities’ centraal. Het expo-terrein ligt dichtbij Amsterdam, direct aan de A6, met uitzicht op de skyline van Almere. 

Meer informatie 
Voor meer informatie over #LoveFloriade en de roadtour kun je contact opnemen met Winnie Scheffmann, project manager corporate communicatie a.i. van Bloemenbureau Holland via wscheffmann@bloemenbureauholland.nl.

            
Augustus 2022