• LinkedIn
  • Twitter

Bloemenbureau Holland kijkt terug op drukke IPM-week

01 februari 2023

Topdrukte in de stand van Bloemenbureau Holland tijdens de IPM in Essen. Veel aandacht was er op de beurs voor alles rond ‘duurzaamheid’. Ook bij het Bloemenbureau: bijvoorbeeld met de presentatie van het duurzaamheidsonderzoek aan een internationaal publiek en met de introductie van Anne van der Wal, de nieuwe programmamanager duurzaamheid.

Naast de vele Nederlandse kwekers en handelaren wisten ook internationale brancheorganisaties en samenwerkingspartners onze stand in hal 1 goed te vinden. De eigen barista zorgde voor de koffie tijdens vele ontmoetingen met Nederlandse kwekers en handelaren en internationale organisaties als de BGI, Union Fleurs, FSI, FDF en Landgard. Ook waren er weer veel spontane reacties op de open sfeer in de stand, onder het kleurrijke bloemendak.
 

Please accept marketing-cookies to watch this content.


Sterke behoefte aan samenwerking

Voor Anne van der Wal was het haar eerste IPM en een goede gelegenheid om zicht te krijgen op de vele duurzaamheidsinitiatieven in de sector. Vanzelfsprekend bezocht ze de jaarvergadering van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI). “In mijn gesprekken hoor ik dat veel bedrijven echt bezig zijn met duurzaamheidsinitiatieven. Tegelijkertijd merk ik dat er een sterke behoefte is aan gezamenlijkheid. De vragen die ik opvang: hoe komen we samen verder en kunnen we onze duurzaamheidsinitiatieven presenteren? Daarin wil het Bloemenbureau een actieve rol spelen. Binnenkort starten we met een aantal bijeenkomsten om daarover met ondernemers en brancheorganisaties in gesprek te gaan.”

Ook voor Rob Tas, de nieuwe manager (inter)nationale relaties van Bloemenbureau Holland, kwam de IPM op het goede moment. “De meerwaarde van de beurs is natuurlijk dat je in korte tijd heel veel mensen spreekt en contacten kunt leggen. Wat mij vooral opviel is de gedrevenheid en het ondernemerschap. Ieder heeft z’n rol en velen zijn gericht op samenwerking. Dat maakt het een krachtige sector. Ik kijk er naar uit om in de komende tijd die gesprekken te blijven voeren en na te gaan hoe we ook als Bloemenbureau de sector kunnen versterken.”

Meer weten?
Voor vragen aan Anne van der Wal: avanderwal@bloemenbureauholland.nl, 06 51 60 38 63.
Voor vragen aan Rob Tas: rtas@bloemenbureauholland.nl, 06 26 81 38 99.
Voor vragen over de IPM: Monique Tummers: mtummers@bloemenbureauholland.nl.

                   
Februari 2023