• LinkedIn
  • Twitter

Bloemenagenda - Welke bloem staat er nu in de agenda? De amaryllis

27 november 2014

In de Bloemenagenda op Mooiwatbloemendoen.nl staat van week 49 tot en met week 52 de amaryllis centraal. De consument leest alles over deze fonkelende bloem die warmte brengt in koude dagen. Laat u de amaryllis ook stralen deze weken?

Wat is dat, de Bloemenagenda?

In de Bloemenagenda 2014 staan twaalf bloemen, gesorteerd op het seizoen waarin ze verkrijgbaar zijn en wanneer ze actueel zijn in de perceptie van de consument. De agenda vertelt het verhaal van de bloem, biedt inspiratie en bijzondere beelden. De consument vindt de bloem in de agenda op Mooiwatbloemendoen.nl en kan de content delen via Pinterest, Twitter en Facebook.

De amaryllis, fonkelende warmtebrenger

De amaryllis, ook wel bekend als Hippeastrum, komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De naam amaryllis komt van het Griekse ‘amarussein’, wat ‘fonkelend’ of ‘stralend’ betekent. De stralende bloem maakt onderdeel uit van de narcisfamilie en groeit uit een bol.

Kleuren en vormen van de amaryllis

Deze fluweelachtige bloem heeft een lichte geur en is er in het wit, rood, geel, roze, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er vier tot zes bloemen aan de steel maar geen blad, daarom noemen ze de amaryllis in de Verenigde Staten ook wel een ‘Naked Lady’.

Verzorgingstips voor de consument

  • Snij de stelen schuin af.
  • Kies een stevige glazen vaas uit.
  • Zorg dat de vaas goed schoon is en vul deze met water en gebruik snijbloemenvoedsel voor bolbloemen.
  • Zet de vaas op een redelijk koele plaats, niet op de tocht of naast de fruitschaal.

Inspiratie voor een amaryllisboeket

Afbeelding verwijderd.

 

U kunt natuurlijk de traditionele rode amarylissen aan uw klanten aanbieden, maar denk ook eens aan andere kleuren, in een combinatie met de Ilex en de Ornithogalum, bloemen die nu goed verkrijgbaar zijn. In het boeket op de foto zijn amaryllissen gecombineerd met Ilex. Er is een gemengde techniek gebruikt: korenschoof en een bindtechniek. De amaryllisen krijgen hun stevigheid doordat ze aan de ilex gebonden worden. De stelen worden twee keer per steel vastgebonden zodat ze stevig blijven staan.

Symboliek van de amaryllis

De amaryllis symboliseert trots en betoverende schoonheid en geeft een gevoel van vriendschap en genegenheid. Echt een bloem om harten mee te veroveren en genegenheid te tonen. 

De Bloemenagenda 2014

De Bloemenagenda is een initiatief van Mooiwatbloemendoen.nl in samenspraak met FloraHolland en de VBW. De consumentenkanalen van Mijn Bloemist besteden ook aandacht aan de bloemen die op dat moment op de agenda staan. Bloemenbureau Holland sluit met de agenda aan bij de wens om seizoensgebonden bloemen, productspecifieke promoties en bloemen die jaarrond verkrijgbaar zijn op relevante momenten voor consumenten in de etalage te zetten.

De Bloemenagenda 2014 bestaat uit de volgende bloemen: 
 
Week 1 t/m 7 - Tulp
 
Week 5 t/m 9 - Roos
 
Week 9 t/m 13 - Ranonkel
 
Week 13 t/m 17 - Gerbera
 
Week 18 t/m 23 - Pioenroos
 
Week 23 t/m 26 - Lelie
 
Week 27 t/m 30 - Hortensia
 
Week 31 t/m 35 - Zonnebloem
 
Week 36 t/m 41 - Chrysant
 
Week 42 t/m 44 - Orchidee
 
Week 45 t/m 49 - Lisianthus
 
Week 49 t/m 52 - Amaryllis
 

Bovenstaande weekindeling is een richtlijn: door onvoorziene omstandigheden kan Bloemenbureau Holland hiervan afwijken in haar (digitale) communicatie.

Over het Bloemenbureau en Mooiwatbloemendoen.nl

Het Bloemenbureau is het marketinghart voor bloemen en planten. Wij willen bloemen en planten weer bijzonder maken voor mensen, wereldwijd. Want bloemen geven je geluk in overvloed en met een plant voel je je lekkerder! Mooiwatbloemendoen.nl is dé bloemenwebsite voor consumenten. Zij kunnen op de website terecht voor informatie, tips, leuke acties, inspirerende beelden en het laatste bloemennieuws.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Al het bijgaande beeldmateriaal mag rechtenvrij gebruikt worden. Neem voor meer informatie contact op met Ivo van Orden, Campagnemanager Bloemen van Bloemenbureau Holland. Telefoonnummer 0174 -72 70 20 of per e-mail: i.van.orden@bloemenbureauholland.nl.

[slideshow]