• LinkedIn
  • Twitter

Bloemenagenda 2017 bekend

14 december 2016

De Bloemenagenda voor 2017 is bekend. In deze campagne zet Mooiwatbloemendoen.nl iedere maand andere snijbloemen in de spotlights. Zo kan pers en consumenten iedere maand nieuwswaardige inspiratie over bloemen geboden worden. Dit met als doel consumenten te laten ervaren dat bloemen volop blijdschap brengen en daardoor meer bloemen gaan kopen. Voor de handel en de verkooppunten is de Bloemenagenda een jaarrond programma om op in te haken.

Afbeelding verwijderd.Hoe wordt de agenda samengesteld?
De lijst met bloemen is tot stand gekomen in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Bij de selectie wordt met name gekeken naar welke bloemen op welk moment interessant zijn voor consumenten(pers) en of deze voldoende aansluiten bij de huidige tijdgeest. Om het pers en verkooppunten makkelijker te maken op de Bloemenagenda te kunnen inspelen is er nu voor gekozen te werken met twaalf maanden, in plaats van vijftien periodes van drie of vier weken. Door drie maal een logische groep centraal te stellen kunnen alsnog meer dan twaalf bloemen in de spotlights gezet worden. Extra verrassing is gecreëerd door de alstroemeria (februari) en de roos (november) op een minder traditionele periode op de agenda te plaatsen. Uiteraard zal er rondom Valentijn op Mooiwatbloemendoen.nl ook ruim voldoende aandacht zijn voor de Koningin van de Bloemen. Net als in 2016 worden de bloemen gefotografeerd conform de groenbranche stijltrends.

Tijdig inhaken
De lijst wordt nu al bekend gemaakt om de verschillende verkoopkanalen en producenten voldoende tijd te geven vooruit te plannen. En hen te stimuleren eigen verkoopacties te ontwikkelen om zo optimaal te profiteren van alle aandacht.

De Bloemenagenda van 2017

Januari Tulp
Februari Alstroemeria
Maart Voorjaarsbloemen (Hyacint, Narcis, Ranonkel)
April Gerbera
Mei Anjer
Juni Pioenroos
Juli Zonnebloem
Augustus Hortensia
September Exoten (Strelitzia, Gloriosa, Anthurium)
Oktober Chrysant
November Roos
December Kerstbloemen (Amaryllis, Orchidee, Lisianthus)