• LinkedIn
  • Twitter

Allereerste modellenbureau voor planten een groot succes

12 mei 2016

Op 5 april opende Mooiwatplantendoen.nl in Amsterdam het allereerste modellenbureau voor planten: The Plant Agency. Deze pop-up agency (geopend tot 1 mei) heeft gedaan wat het beloofde: het kosteloos uitlenen van vele planten, inspireren en informeren.

In een maand tijd hebben tientallen stylisten, bloggers, (event)producers, redacteuren en andere geïnteresseerden gebruik gemaakt van The Plant Agency. Precies zoals Mooiwatplantendoen.nl het voor ogen had. Alle Woonplanten van de Maand van dit jaar zijn geleend voor shoots en producties. De pop-up ruimte is meerdere malen gebuikt als opname- en fotostudio door bekende en opkomende bloggers en instagrammers. Als  leuke bijkomstigheid heeft ook veel winkelend publiek planteninspiratie opgedaan in de winkel.

Plantenuitleen
Dagelijks was het een af en aan van relaties die op verzoek of spontaan voor hun eigen producties en fotoshoots planten kwamen lenen. The Plant Agency wilde het hen met deze bijzondere pop-up store makkelijk maken door de planten kosteloos uit te lenen. De opening van The Plant Agency werd druk bezocht door mediarelaties uit de lifestyle-, interieur- en fashionindustrie. Allemaal nieuwsgierig naar de winkel en het idee erachter. Met titels als Volkskrant Magazine, Linda., ELLE, ELLE Deco, Parool en Libelle kreeg de kick-off van de pop-up agency een grandioze start waarna al snel aanvragen van televisieprogramma’s volgden. 

Op tv en radio
Zo werd The Plant Agency op 6 april gefeatured in het regionale nieuws van RTVNH, dat de dag erna landelijk werd uitgezonden op NPO1. Ook Jan rijdt Rond (NPO3) zond een dag na de opening een item uit over The Plant Agency. Een dag later kwam RTL Boulevard aan kijkje nemen in de winkel en draaide een item over het concept. ’s Avonds werd in het entertainmentprogramma zeker 1,5 minuut The Plant Agency en het idee erachter in beeld gebracht. Bovendien is er veel aandacht geweest op de radio, o.a. bij Radio 2, Radio 5, Qmusic en AmsterdamFM.

Doel bereikt
Het nieuws - en vooral de dienst - van een eerste plantenuitleen werd snel opgepakt door de beoogde doelgroep. Vele stylisten en redacteuren kwamen langs voor het lenen van planten voor hun producties (online / print), voor inspiratie en informatie over planten en ook bloemen. Zo meldden stylisten zich om planten te lenen voor verschillende events; de lancering van de eerste editie van Vogue Living (interieurtijdschrift), de styling van een shoot voor beauty brand Laura Mercier en de lancering van Kookboek van voedingscoach Laurianne Ruhé. De aanvragen blijven tot op de dag van vandaag binnenkomen, wat laat zien hoeveel behoefte er is aan een dergelijk initiatief en hoe ‘hot’ groen is.