• LinkedIn
  • Twitter

‘Weersvoorspelling: 100% kans op tuinieren’

16 april 2024

Mediacampagne Van Grauw naar Groen van start

Afbeelding
Buienradar

Sociale media, consumentenbladen, online, radio en tv: alle kanalen worden een maand lang ingezet om de consument te laten weten dat het nu de tijd is om te vergroenen met buitenplanten. Opvallend daarin is de samenwerking met Buienradar. Wie dezer dagen de app raadpleegt, krijgt op het juiste moment de ‘code groen voor tuinieren’. En voor kwekers en handelaren heeft Bloemenbureau Holland communicatiematerialen van de campagne Van Grauw naar Groen beschikbaar.  

In samenwerking met de promotiegroep Outdoor van Royal FloraHolland geeft het Bloemenbureau de consumenten in Nederland en Duitsland dat extra zetje in de rug om balkon en terras te voorzien van kleurrijke buitenplanten.  

Groen voor elk balkon 
In deze brede campagne is er speciale aandacht voor balkonbezitters. Via verschillende social mediakanalen wordt inspirerende content verspreid om het balkon aan te kleden. Veel zon, schaduw of wind: voor elk balkon zijn er geschikte buitenplanten. De beelden zijn hier beschikbaar voor gebruik door kwekers en handelaren.  

Radio 
In de reclameblokken van negen Nederlandse populaire radiozenders komt Van Grauw naar Groen de komende weken met grote regelmaat voorbij. Of je nu luisteraar bent van 3FM, QMusic, 538, SlamFM! of 100%NL: de start van het buitenseizoen gaat met Van Grauw naar Groen niet ongemerkt voorbij.  

Buienradar 
Nieuw is de samenwerking met Buienradar. Is het droog en niet te koud, dan wordt de bezoeker van de Buienradar app of website gewezen op dit ideale moment om buitenplanten aan te schaffen. ‘Code groen voor tuinieren’ en ‘Weersvoorspelling: 100% kans op tuinieren’ laten er geen twijfel over bestaan, dit is het moment om balkon, terras en tuin te vergroenen.  

Filmbestand

Voor kwekers en handelaren is de Van Grauw naar Groen Toolkit beschikbaar. Daar staan campagnebeelden, banieren, posters en social posts klaar met bijpassende teksten in het Nederlands, Duits en Engels.