• LinkedIn
  • Twitter

NK Tegelwippen: Van Grauw naar Groen

25 maart 2024

Op 21 maart 2024 start het NK Tegelwippen. Doel is om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. De boodschap van de campagne Van Grauw naar Groen van Bloemenbureau Holland en de promotiegroep Outdoor van Royal FloraHolland sluit hier naadloos op aan. Vandaar dat er wordt samengewerkt.  

Afbeelding
Tegelwippen

Met diverse vergroeningsacties worden zoveel mogelijk mensen gestimuleerd om tegels te vervangen door tuinplanten. Campagnemanager Monique Kemperman: “Het NK Tegelwippen is een prachtig initiatief om onze leefomgeving te vergroenen. Het is niet meer dan logisch om gezamenlijk op te trekken. Uiteindelijk is ons beoogde resultaat hetzelfde: we gaan van grauw naar groen!”  

NK Tegelwippen 
“Het NK Tegelwippen is een wedstrijd met een knipoog waarin we mensen serieus uitdagen om aan de slag te gaan met vergroening van tuinen, straten en pleinen”, zegt mede-initiatiefnemer Remco Moen Marcar van creatief bureau Frank Lee. “Door tegels te verruilen voor planten, verkoel je je tuin, houdt de grond meer water vast en help je bijen en vlinders. Van grauw naar groen is hard nodig.” De promotiegroep Outdoor van Royal FloraHolland vraagt aandacht voor het kampioenschap in het tv-programma De Grote Tuinverbouwing. In de uitzending van zaterdag 23 maart 2024 gaat tv-tuinman Ivo Putman over het kampioenschap in gesprek met Moen Marcar. Voor de camera wordt een betegelde voortuin vergroent met heesters als Forsythia en Ribes en seizoenbloeiers als groot- en kleinbloemige violen. Putman is enthousiast: “Het maakt niet uit hoe klein je tuin is, met één tegel eruit draag je al bij aan het vergroenen van je leefomgeving. Met ons tv-programma stimuleren we elke week vele kijkers om zelf aan de slag te gaan met tuinplanten.” De promotiegroep levert met tuinplanten ook een bijdrage aan het NK Tegelwippen met prijzenpakketten die uitgereikt worden aan zogenoemde ‘Wippers van de Maand’ en aan de ‘Publiekswipper van het Jaar’.